Slik blir prosjektet Sentrumshagene i Ås kommune.
Slik blir prosjektet Sentrumshagene i Ås kommune.

J.I. Bygg skal bygge boliger for 350 millioner i Ås

Totalentreprenør J.I. Bygg AS har signert avtale med NRE og NREP om å bygge kvartalet Sentrumshagene i Ås kommune.

Det skriver J.I. Bygg i en pressemelding.

Prosjektet består av 139 leiligheter fordelt på tre leilighetsbygg, samt felles parkeringskjeller og Ås sin største takterrasse. Boligkomplekset Sentrumshagene ligger i Skoleveien, midt i hjertet av Ås sentrum.

Oppdraget er en totalentreprise med kontraktssum på cirka 350 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

– Vi er glade og stolte over at vi har fått oppdraget med å bygge Sentrumshagene. Med sin flotte arkitektur og attraktive sentrumsnære beliggenhet, vil dette være en viktig del av fornyelsen av Ås sentrum. Vi takker NRE og NREP for tilliten og ser frem til et godt samarbeid, sier prosjektleder Lars Erik Kristiansen i J.I. Bygg i meldingen.

Prosjektet er tegnet av DARK arkitekter. Målet er ifølge meldingen å skape et signaturprosjekt som skiller seg ut ,og beboerne skal fra balkongene få vidstrakt utsikt over rådhusplassen og torget.

På toppen av det første byggetrinnet skal J.I. Bygg bygge det de kaller Ås sin største takterrasse. Den skal bygges med planter, busker og stedegen vegetasjon med muligheter til å dyrke egne grønnsaker og urter. Takhagen skal utformes for ulike behov med sittegrupper, benker, pergolaer og plantekasser.

De tre boligbyggene vil ifølge meldingen ramme inn beboernes felleshage. Hele gårdsrommet vil sammen med takterrassen, fungere som felles utearealer for beboerne.

Oppstart med riving av eksisterende bygningsmasse starter sommeren 2023 og planlagt ferdigstillelse for prosjektet er høsten 2025.