Fra Ølen Betongs fabrikkanlegg i Sveio. Foto: Ølen Betong
Fra Ølen Betongs fabrikkanlegg i Sveio. Foto: Ølen Betong

Investerer i solceller på flere fabrikker

Ølen Betong har inngått kontrakt med Kverneland Energi AS for leveranse og montering av solceller til flere fabrikker og administrasjonsbygg.

Avtalen har ne verdi på 8-9 millioner kroner.

Selskaper skriver i en pressemelding at de har fått god erfaring med solceller på industribygget i Gismarvik og at de nå fortsetter satsingen på solcelleanlegg med montering på sine fabrikker og bygg i Sveio og Ølensvåg.

Anleggene er tilrettelagt for utviding til forsyning av ladestrøm til trucker, hjullastere, tunge kjøretøy og båtanløp.

– Vi er veldig fornøyde med å være leverandør av solceller til Ølen Betong. Det er veldig stas å bidra til elektrifisering av denne bransjen. På sikt vil vi installere batterier for å kunne hurtiglade lastebiler og annet kjøretøy/utstyr. Dette vil bidra til store diesel kutt og bidra til at bedriften blir mer selvforsynt, sier selger Torbjørn Kverneland i meldingen.

– Sistnevnte investeringer vil gi en årlig produksjon på 731.000 kWh og samtidig redusert CO2-utslipp med 342.000 kg årlig. Anleggene vil være i drift i slutten av mai, skriver selskapet.

– Vi har gode erfaringer og oversikt hittil med solceller, men må nok si at vi er spent på hva dette vil gi oss fremover. Uansett så er vår policy å bidra betydelig i det grønne skifte på alle områder i vår drift og som leverandør, sier divisjonsleder Geir Arild Søndenå i Ølen Betong.