Cecilie Hagby gleder seg til å lede Norsk Betongforening.

Hun skal lede Norsk Betongforening

Cecilie Hagby har takket ja til stillingen som leder av Norsk Betongforening.

Hagby, som i dag er daglig leder for Svelviksand AS, går inn i stillingen som leder av Norsk Betongforeningen fra 1. mars 2019.

– Dette blir kjempespennende, sier Hagby til Byggeindustrien.

– Det er en forening med utrolig dyktige og engasjerte fagfolk, så det å få være en pådriver og koordinator for alt det viktige arbeidet som gjøres i Betongforeningen blir både morsomt, interessant og sikkert også utfordrende, fortsetter hun.

100 prosent dedikert

Styreleder Eivind Heimdal i Norsk Betongforening mener det er viktig å få på plass en leder som kan fornye Betongforeningen og være 100 prosent dedikert i arbeidet med å få gjennomført foreningens strategi og planer for fremtiden.

Styreleder Eivind Heimdal i Norsk Betongforening.

– Dette gjelder primært områdene synlighet og tilstedeværelse, samt utviklingen av samarbeidet med de andre foreningene som er tilknyttet norsk betongvirksomhet, opplyser Heimdal.

Hva legger du i synlighet?

– Vi ønsker å bli flinkere på å profilere betong og betongens egenskaper. Vi trenger derfor en leder som er god til å kommunisere og synliggjøre den kunnskapen og kompetansen som komiteene i foreningen sitter på. Utad skapes det et bilde av betong som ikke alltid er riktig. Det gjelder ikke minst i diskusjonen rundt bærekraftighet og miljøriktige løsninger, hvor vi opplever at vi ikke klarer å profilere betong på en riktig og god nok måte, svarer Heimdal.

Cecilie Hagby synes det er positivt at Betongforeningen ønsker å bli mer synlige.

– Betongforeningen gjør utrolig mye viktig arbeid, så det å være mer offensive med tanke på å vise frem dette arbeidet er veldig positivt. Fremover blir det også viktig å videreutvikle samarbeidet mellom alle interesseorganisasjonene som driver med betong. Betongforeningen skal være en tydelig aktør på den arenaen, og det har jeg lyst til å være med på, sier hun.

Kjenner betongbransjen godt

Cecilie Hagby var nestleder i Betongforeningen frem til i vår, og ifølge Hagby har hun vært engasjert i foreningen i større eller mindre grad gjennom hele sin yrkeskarriere.

– Jeg kommer fra tilslagsbransjen. I mine 12 år i Svelviksand har jeg blitt kjent med betongbransjen fra leverandørsiden. Tidligere jobbet jeg i Kontrollrådet og kjenner derfor også betongbransjen fra den siden. I min yrkeskarriere har jeg hele tiden sett på arbeidet som Betongforeningen gjør som utrolig viktig og noe jeg brenner for. Jeg er derfor veldig motivert for lederjobben jeg nå har fått, sier hun.

Kom best ut

Norsk Betongforening har brukt god tid på å finne den rette personen til lederjobben. Ifølge Eivind Heimdal kom Hagby best ut av fire sluttkandidater.

–Valget av Hagby var en totalvurdering ut ifra bakgrunn, erfaring og kunnskap. Hun er godt kjent med bransjen og hun har mye kunnskap om arbeidet i Betongforeningen og samarbeidet vi har med Tekna. Hagby skal være en teamleder som skal sørge for konstruktivt samarbeid og en best mulig interaksjon mellom Tekna og Betongforeningens ressurser, sier Heimdal.

Styrelederen vektlegger at Morten Bjerke, som har ledet Norsk Betongforening i Tekna, fortsatt vil bistå Betongforeningen i ulike oppgaver.