Hitachis splitter nye 52-tonner er på plass på Hamar. Foto: Nasta.

Dobloug Entreprenør først i Europa med ny 52-tonner fra Hitachi

Nylig kunne Nasta overlevere Europas første Hitachi ZX490LCH-7 til Dobloug Entreprenør på Hamar.

Entreprenørselskapet har også nettopp mottatt 38-tonneren ZX350-7 i Hitachis nye 7-serie gravemaskiner, skriver Nasta i en melding.

Den nye 52-tonneren ble kjørt fra Nasta i Larvik og rett ut på prosjektet Vognvegen på Hamar. Det var maskinfører Tor Erik Knutsen som selv beltet av nymaskinen når den ankom anlegget. Maskinføreren har fått være med i valget av maskin og hadde ifølge Nasta ikke sett en serie-7 maskin i «real life» før han fikk den levert.

– Her har jeg fått alt jeg vil ha. Førsteinntrykket er veldig bra. Den største forskjellen er inne i hytta. Nå er det mer tilrettelagt for sjåføren, og det er blitt veldig god plass. Jeg er nesten to meter høy og nå kan jeg faktisk ikke ha setet helt bakover hvis jeg skal rekke frem til pedalene. Det er vel første gang jeg har opplevd, sier Knutsen.

Maskinføreren påpeker også at støynivået i hytta er merkbart redusert.

– Jeg hører nesten ingenting i hytta når jeg belter med døren igjen, sier Knutsen.

Kai Ronny Løvtjernet, maskinselger hos Nasta, bekrefter Knutsens inntrykk av den nye maskinen.

– Både eksternt og internt er det gjort mye med hensyn til lydisolering. Det er veldig gøy å se at Hitachi nesten har endret på alt vi maskinselgerne ba om fra forrige serie, for eksempel servicevennlighet, filterplassering, støy og plassering av knapper, sier Løvtjernet.

Maskinfører Knutsen hadde tidligere en ZX470-5, men maskinen måtte byttes på grunn av miljøkravene på anlegget. Han har også erfaring med Hitachi ZX490-6, som kom inn som leiemaskin i påvente av den nye serie-7 maskinen, skriver Nasta.

– Jeg føler at den nye maskinen er mer kompakt sammenlignet med serie-6. Det kan godt være fordi motorkassen er høyere, men følelsen er veldig god, sier Knutsen.

Maskinfører Tor Erik Knutsen i Dobloug Entreprenør er strålende fornøyd med sin nye Hitachi-maskin. Foto: Nasta.