Maskinfører Even Solbakken i Kjenseth Maskin (t.v) og maskinselger Kai Ronny Løvtjernet i Nasta var strålende fornøyde etter at Hitachi-graveren i den nye 7-serien ankom Biri. Foto: Nasta.

Kjenseth Maskin først i Norge med graver fra ny Hitachi-serie

Nasta hadde denne uken gleden av å overrekke Norges første Hitachi ZX350LC-7 til Kjenseth Maskin på Biri.

På den helt nye serie-7 maskinen fra Hitachi er det gjort en rekke endringer fra den tidligere serie 6 modellen, skriver Nasta i en melding.

– Det er veldig gøy å kunne levere den første serie-7 maskinen, sier maskinselger Kai Ronny Løvtjernet i Nasta.

Han var på plass da maskinen ankom tomta hos Kjenseth Maskin på Biri.

– Maskinen ble handlet for en god stund tilbake, allerede før vi selv visste så mye om maskinen. Derfor er det ekstra hyggelig å ha overlevering på en maskin som vi både har ventet lenge og som vi har store forhåpninger til. Det er et firma som vi har svært gode relasjoner til, og dette er langt ifra den første Hitachi-maskinen i parken, sier Løvtjernet.

Det var Andreas Kjenseth som skrev under på handelen tilbake i mai 2019.

– Det er har vært veldig lite tull med Hitachi-maskinene våre. Vi har også svært gode erfaringer når det kommer til dieselforbruk på disse maskinene, fastslår maskineieren.

– Vi valgte serie-7 maskinen fordi vi har veldig trua på maskinen. Vi har veldig gode erfaringer og referanser fra serie 6 maskinene vi har, tilføyer Kjenseth.

Ifølge meldingen fra Nasta har Kjenseth Maskin i dag en maskinpark som består av 12 gravere, 4 lastebiler, 2 dumpere samt 1 doser.

De største endringene på den nye 7-serien fra Hitachi, er foruten utslippskrav og miljøtiltak, oppgraderinger i førermiljøet, står det i meldingen.

Ifølge Hitachi skal man både se og føle forskjellen. Det er større plass, mindre vibrasjoner og en rekke ulike tiltak er gjort inne i hytta for å gjøre hverdagen for maskinføreren mer komfortabel, skriver Nasta. 

Det er Even Solbakken hos Kjenseth Maskin som skal kjøre den nye Hitachi-graveren. Han blir dermed den første i Norge som tar i bruk maskinen  fra 7-serien til Hitachi.

Selve maskinen har ifølge Nasta fått et spesialdesignet klistremerke som beviser at maskinen er den første i Norge.

Maskinfører Even Solbakken var raskt oppe i hytta da maskinen ankom Biri. Etter en kort introduksjon fra Kai Ronny Løvtjernet, var han i gang med å teste graveren.

Den nye serie-7 graveren fra Hitachi skal nå gå på større VA-jobber, og den skal brukes til utlasting av tomter og næringsområder.

– Vi håper også at vi kan ta del i E6-utbyggingen som skal foregå i området de neste årene, sier Andreas Kjenseth.

Maskinfører Even Solbakken poserer foran den nye Hitachi-graveren. Foto: Nasta.