Kynningsrud Prefabs fabrik på Kasen i Uddevalla. Foto: Kynningsrud Prefab.

HeidelbergCement kjøper Kynningsrud Prefab

Byggematerialkonsernet HeidelbergCement kjøper prefabentreprenøren Kynningsrud Prefab med virksomhetene i Norge og Sverige.

Dette forsterker HeidelbergCement sin posisjon i Vest-Sverige, samtidig som Kynningsrud Prefab får en eier som sikrer en trygg og god utvikling av virksomheten, skriver selskapene i en pressemelding.

Kynningsrud Prefab produserer og monterer betongelementer til ulike typer bygninger. Selskapet er en veletablert prefabentreprenør i Vest-Sverige og Sør-Norge, med produksjon i Uddevalla og Fredrikstad. Kynningsrud Prefab har 350 medarbeidere og omsetter årlig for rundt 700 millioner kroner.

Salget av Kynningsrud Prefab skjer som en følge av et generasjonsskifte i Kynningsrudkonsernet, står det i meldingen.

– Vi ønsker å fokusere mer på våre forretningsområder kran, eiendom og bygg fremover. Det føles derfor riktig å la en aktør som HeidelbergCement drive prefabvirksomheten videre, siden dette vil gi et godt fundament for fortsatt trygg og god utvikling, sier konsernsjef Pål Kynningsrud.

– Med dette oppkjøpet forsterker vi vår geografiske dekning innenfor prefabvirksomhet. Samtidig øker vi fleksibiliteten gjennom flere fabrikker, noe som er fordelaktig både for virksomheten og kundene våre, sier Jan Lagerstedt, daglig leder i Nordic Precast Group.

(Saken fortsetter under bilde)

Fra venstre: Konsernsjef i Kynningsrud, Pål Kynningsrud, VD Nordic Precast Group, Jan Lagerstedt, styreleder i Kynningsrud, Harald Kynningsrud og adm.dir. i Contiga, Audun Harridsleff. Foto: Kynningsrud.

Betongelementvirksomheten innenfor HeidelbergCement Northern Europe organiseres under Nordic Precast Group, som i dag består av Abetong og Contigagruppen med virksomheter i Skandinavia, Tyskland, Polen og Latvia.

Oppkjøpet av Kynningsrud Prefab skjer gjennom overtakelse av 100 prosent av aksjene i morselskapet Kynningsrud Prefab Holding AS, står det i meldingen.

Forretningsområdene Kran, Eiendom og Bygg i Kynningsrud omfattes ikke av avtalen.

Avtalen gjennomføres under forutsetning av godkjennelse hos Konkurransetilsynet i Norge og Sverige.