Høisand med rullestein og elvestein

Høisand AS fra Mysen viser hvordan man bruker stein i uterommet. På Hagemessen er det bygget opp en flott stand som viser hvordan man kan kombinere bruken av ulike produkter av elvestein og rullestein.

Høisand er et grustak på Mysen som også importerer steinmatter og steingjerder som fylles med produkter fra eget anlegg. Firmaet har drevet i pukk og grus siden 1946. Selskapet ble etablert som AS i 1968.

Utgangspunktet for virksomheten er skapt i istiden. Det er store bredelver som har dratt med seg denne elve- og rullesteinen som Høisand henter denne fra enorme grusforekomster i Monaryggen ved Mysen i Eidsberg.

Daglig Børge Grefslie i Høisand sier at disse produktene er blitt meget populære, og spesielt har interessen blitt stor både i Statens vegvesen og i kommunene i forbindelse med nye veiprosjekter, nye miljøgater og nye parkanlegg.

- Det legges nå betydelig vekt på uteområdene når man bygger både privat og i offentlig sektor. Vi merker også at privatfolk bruker langt mer penger til slikt i dag enn for noen år siden, sier Grefslie.

- Vi har nettopp hatt en betydelig leveranse til Nesodden hvor det er bygget nytt rådhus, skole og hvor det er anlagt en stor miljøgate. Vi har også levert mye til det nye anlegget på Tjuvholmen på Aker Brygge hvor det anlegges en ny strand ved Oslofjorden. Det er også levert mye til Besserudtjernet i Holmenkollen hvor det også blitt laget en steinstrand, avslutter Grefslie.