Ønsker dekorativ og tett hekk

Vi har satt opp en 32 meter lang forstøtningsmur ut mot en sti som blir veldig mye brukt. Vi ønsker ikke den tradisjonelle tujaen, men en dekorativ hekk som er tett (gjerne året rundt) og blir ca1,5-2meter høyde.

Vi bor i Oslo. Håper du kan komme med et godt forslag til oss og hvor vi eventuelt kan få kjøpt denne.

Hilsen Terje

 

 

Hei Terje

Hvis du er skrekkelig tålmodig, planter du en granhekk. Det er vel den eneste som kommer opp i høyden 2 meter og som er tett året rundt. MEN de vokser grusomt sakte og krever mye pleie for å se pene ut! Alternativt Barlind, men de vokser også veeeldig sent!

Et annet alternativ, ikke fullt så tett utover vinteren; er Agnbøk. Den får kobberfargede blader på høsten (visner) som henger på busken et godt stykke utover vinteren og gir et visst skydd for innsyn.

Hvis dette er i et naturområde, kan du evt. sette opp et enkelt espalier av f eks. rustikke materialer som stokker med wire mellom, som kan fungere som et klatrestativ for et vell av Kaprifolium-planter. Disse blir tette og fine om sommeren og kommer tidlig om våren, men om vinteren er det "glissent".

Det er dessverre lite som vokser fort, er like tett hele året og samtidig er dekorativt. Hvis noen av sortene over faller i smak, kan du evt. henvende deg på Bryn Gartneri i Bærum, og høre om de har "ferdighekk" av Agnbøken, men vær forberedt på at det koster å kjøpe store planter!

Lykke til med de 32 metrene!

Med vennlig hilsen
Marit Næss

 

 

>

> Følgende info ble innsendt:

>

> Innsender: Terje Midtsveen (IPadresse: 83.108.47.237)

>

> Tittel: hekk

>