Blomstringstid blomstereng

Hei, jeg har hatt blomstereng i mange år. Men synes den kommer til blomstring sent og sliter med mye ugress som må lukes. Bør man så inn nye frø hvert år? Er det bestemte typer blomsterfrø som bør blandes inn for å få blomstring også i mai/juni, og hva gjør jeg for å unngå så mye ugress.?

Med vennlig hilsen Arve

Hei Arve

Det skal ikke være nødvendig å så inn nye frø hvert år, men blomsterengen må, etter at den har blomstret og satt frø, slås - helst med ljå. Dette fordi blomstene skal få frø seg på nytt. Ting du kan blande inn ekstra, kan være Kløver, Honningurt og Sibirhvalmue og Prestekrage.

Hvis du har anledning, kan du godt gjødsle med naturgjødsel i starten av sesongen.

For å få engen til å blomstre tidlig, kan du f.eks. plante inn Scilla (forskjellige typer), Sneklokker og Stjerneblomster. Krokus går jo også! De riktige engblomstene må du dessverre vente på til deres naturlige blomstringstidspunkt kommer.

Hvis du har fått mye ugress bør du kanskje forsøke å luke vekk så mye som mulig innen du sår på nytt. Hvis enga er stor, må du vurdere om du skal harve opp og starte forfra. Ugress har som kjent en egenskap til utkonkurrere andre planter, så her må du ta en grundig vurdering!

Lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss