Sentraltomta i Mo Industripark. Illustrasjon: Freyr Battery
Sentraltomta i Mo Industripark. Illustrasjon: Freyr Battery

Hæhre fikk grunnarbeid på batterifabrikk i Mo

Hæhre tildelt kontrakt på forberedende arbeider for Freyr batterifabrikk i Mo Industripark.

Hæhre Entreprenør AS er tildelt første anleggskontrakt for Freyrs batterifabrikk i Mo Industripark. Kontrakten gjelder forberedende arbeider på Sentraltomta i Mo Industripark, og består i hovedsak av dype grøfter, vann- og avløpsarbeider og mindre masseflyttingsarbeider, skriver entreprenøren i en pressemelding.

De forberedende arbeidene utføres for Mo Industripark AS som byggherre, og markerer starten på Freyr Batterys etablering av batterifabrikk i Norge. Freyr starter bygging av pilotfabrikken på Sentraltomta inneværende år.

Kontraktssummen for de forberedende arbeidene er cirka 50 millioner kroner. Anleggsstart er umiddelbart, med ferdigstillelse april 22.

- I prosjektet er det stilt strenge krav til fremdrift og ferdigstillelse. Hæhre Entreprenør er tildelt oppdraget på grunnlag av en komplett leveranse, og en gjennomføringsplan som møtte byggherrens krav. Vi er godt fornøyde med å bli tildelt dette oppdraget, som markerer startskuddet for satsingen på batterifabrikker i Norge, sier Gudmund Roen, daglig leder i Hæhre Entreprenør i meldingen.