Slik så de opprinnelige planene om Landbrukskvartalet ut. Illustrasjon: Transborder StudioSlik så de opprinnelige planene om Landbrukskvartalet ut. Illustrasjon: Transborder StudioSlik så de opprinnelige planene om Landbrukskvartalet ut. Illustrasjon: Transborder StudioSlik så de opprinnelige planene om Landbrukskvartalet ut. Illustrasjon: Transborder StudioSlik så de opprinnelige planene om Landbrukskvartalet ut. Illustrasjon: Transborder StudioSlik så de opprinnelige planene om Landbrukskvartalet ut. Illustrasjon: Transborder Studio

Grønt lys for 14 etasjer i Landbrukskvartalet

De opprinnelige planene var 30 etasjer og en høyde på 107 meter på Grønland i Oslo. Nå har utbygger og Plan- og bygningsetaten kommet frem til et omforent forslag på 14 etasjer og 58,5 meter.

Det skriver Aftenposten i en artikkel torsdag.

I 2016 lanserte Norges Bondelag, Vedal og Aspelin Ramm et forslag om å utvikle Landbrukskvartalet på Grønland i Oslo med boliger, hotell servering og handel. Inkludert i planene var et høyhus på 30 etasjer og totalt 107 meter.

Byantikvaren og Riksantikvaren var sterkt kritiske til forslaget, og Plan- og bygningsetaten i Oslo utformet et betraktelig lavere alternativ, hvor høyhuset kun hadde tolv etasjer og en høyde på 42 meter. Nå har utbygger og etaten kommet frem til et alternativ som begge kan leve med, på 58,5 meter fordelt på 14 etasjer. Prosjektet omfatter 180 boliger.

Byrådet gir grønt lys og anbefaler prosjektet.