Seniorrådgiver i Innovasjon Norge, Sigridur Thormodsdottir, presenterte vinneren i begynnelsen av miniseminaret «Grønne bygg reiser seg».

Green Advisers vant Innovasjon Norges idépris

Rådgiverbedriften Green Advisers prosjekt med å ta næringsbyggløsninger til boligbyggingen gikk til topps i Innovasjon Norges idékonkurranse.

Innovasjon Norges torsdagseminar «Grønne bygg reiser seg» ble åpnet med tildelingen av Idéprisen, hvor en innovativ idé for bygging i tre belønnes med 100.000 kroner i rådgivning- og utviklingsstøtte.

Den Trøndelag-baserte rådgivningsbedriften Green Advisers stakk av med seieren i idékonkurransen, for sitt konsept med å skalere ned elementløsninger i tre fra næringsprosjekter til en skala hvor det blir rasjonelt for bolig- og småhusbygging.

Følges opp

Daglig leder Joakim Dørum sier overfor Byggeindustrien at seieren ennå ikke helt har gått opp for ham.

− Jeg har ikke helt skjønt det ennå. Premiepengene skal gå til å videreutvikle konseptet, og få til et tettere samarbeid med bransjeaktører som tenker på samme måte som oss, sier han.

Dørum kunne ikke motta prisen personlig, da han fredag var ute på et prosjekt i Askim.

Seniorrådgiver i Innovasjon Norge, Sigridur Thormodsdottir, presenterte vinneren i begynnelsen av semminaret.

− Dette har vært en vanskelig konkurranse å finne en vinner i, sa Thormodsdottir, og slo fast at selv om det kun er én vinner, skal samtlige 10 forslag følges opp av Innovasjon Norge.

Konkurransen har gått ut på å utrede det beste konseptet for mer miljøvennlige bygg, og ideene har blitt bedømt på nyhetsverdi, miljøeffekt og gjennomførbarhet.

Dette er juryens begrunnelse:

Løsningen presenterer et konkret konsept som har høy miljøeffekt, er innovativt og har stor relevans for byggebransjen.

Konseptet vil bidra til en enkel og effektiv måte å bygge hus på som vil skape stor verdi for bransjen og den grønne utviklingen av fremtidens bygg.

Bedriften har god gjennomføringsevne og Innovasjon Norge mener at premien vil ha en stor utløsende effekt for bedriften for å komme raskt i gang.