Camilla Vivås og Christian Irgens. Foto: Dark

Camilla Vivås og Christian Irgens. Foto: Dark

Går til Dark fra Asplan Viak

Arkitektene Camilla Vivås og Christian Irgens går fra sine stillinger i Asplan Viak og starter opp Dark-kontoret i Bergen 1. august.

– Dark Bergen AS vil være del av Dark Design Group AS, bestående av Dark Arkitekter, Lark landskapsarkitekter og Zinc interiørarkitekter. Konsernet teller i dag 180 ansatte fordelt på fem kontorer i Oslo, Stavanger, Fredrikstad, Drammen og Gdansk.

Vivås går inn som daglig leder for det nyetablerte kontoret, Irgens blir likeverdig partner.

– Begge har hatt en sentral rolle i å etablere arkitektavdelingen på Asplan Viaks Bergenskontor over de siste 15 årene, og opparbeidet seg erfaring fra et bredt spenn av oppdrag for både offentlige og private aktører, heter det i en melding fra selskapet.

– Det er med stolthet jeg ser tilbake på 15 år i Asplan Viak, og det tverrfaglige fagmiljøet vi har fått være med på å utvikle. Samtidig ser jeg frem til å starte i Dark og bygge opp det nye kontoret. Jeg har fulgt med på Dark i flere år og gleder meg til å rette fokus fullt ut på arkitektur og det arkitekturfaglige. Det er mye spennende utvikling som skjer i Bergen, og arkitektene utgjør her et helt sentralt fagmiljø innen byutvikling, transformasjon og forvaltning av eksisterende bygg og utvikling av nye prosjekter. Ikke minst som pådrivere for å gi prosjektene merverdi i livskvalitet, sosial bærekraft og riktige miljøvalg, noe Dark Bergen skal bidra med fremover. Nå er vi på jakt etter flere som vil være med på laget, sier Vivås i meldingen.

Irgens startet i Asplan Viak samtidig som Vivås, i 2007.

– Siden da har han bidratt til å etablere Bergenskontoret, hvor han også var gruppeleder for arkitektgruppen fra 2011 til 2018. I Asplan Viak har han hatt et fagansvar for bærekraftig arkitektur og jobbet blant annet med transformasjon av næringsbygg, nye leilighets- og undervisningsbygg både som prosjektleder, utøvende arkitekt og oppdragsleder, skriver selskapet.

– Vi ser frem til å starte opp Bergenskontoret med Camilla og Christian til høsten. Byen har mye utvikling på gang, og vi har fått spennende henvendelser fra lokale og potensielle nye oppdragsgivere, sier Geir Gustav Hantveit, konsernsjef i Dark Design Group.