Sluk i veggen åpner for store fliser i dusjen.

Futuristiske ønsker for badet anno 2015

Sluk på veggen, automatisk vask og toalett som fjerner lukt. Neste års baderomstrender handler om mer enn bare fargevalg.

Det varsler Geberit i en pressemelding mandag.

Øverst på nordmenns ønskeliste for badet står, ifølge baderomsleverandøren, møbler og fliser. Deretter ønsker 35 prosent et toalett som fjerner dårlig lukt. 26 prosent vil ha sensorer som lar deg gå fra toalettet uten å trekke ned og vaskekran som slår seg på automatisk. Dette kommer frem i en undersøkelse Geberit har gjennomført for å avdekke nordmenns ønsker for fremtidens bad.

Foto: EC Dal

− Ny teknologi gjør det nå mulig å investere i luktavsug i toalettet og berøringsfrie sensorer som bedrer hygienen i hjemmet. Nordmenn er opptatt av nye og praktiske løsninger som gjør baderommet til et hygienisk og behagelig sted. Det stiller krav til at vi som leverandør utvikler funksjonelle løsninger som gjør det mest mulig behagelig å gå på toalettet, uttaler Wenche Sydhagen, markedskoordinator i Geberit.

Blant neste års trender står store fliser på topp-listen, skriver Geberit. Nå skal store fliser inn på badet, også i dusjsonen. Sluket skal festes på veggen slik at man ikke lenger er låst til små mosaikkfliser.

− Med et tradisjonelt sluk på gulvet må man sikre fall fra alle fire kanter, men ved å sette sluket på veggen slipper man dette, og kan derfor tillate seg mye større fliser også inne i dusjen, sier Sydhagen.