I snitt planlegger nordmenn å bruke 77 200 kroner på oppussing av baderommet, mens våre naboland bruker 31 500 kroner.For å få et bad som på bildet, må du nok bla opp noe mer. (Foto: Geberit)

Vil ha mer luksus på badet

Nordmenn bruker mest penger på oppussing av badet i Norden. Sammenliknet med Sverige og Danmark planlegger vi å bruke dobbelt så mye på baderommet, ifølge en ny undersøkelse.

Baderommet blir stadig viktigere for nordmenn og nordmenn pusser opp for langt mer enn våre naboland. Det viser en undersøkelse gjennomført av YouGov, der 4019 personer fra Norden har svart om sine baderomsvaner, deriblant 1006 nordmenn.

– Våre baderomsvaner er i endring. Siden 4000 år tilbake har menneskene brukt kreativiteten for å gjøre sitt fornødne. Nå står velvære og design står i fokus. I dag kan toalettene fjerne vond lukt, vaske deg ren og føne deg tørr, sier Wenche Sydhagen i Geberit.

Geberit er markedsleder i Europa innen sanitærsystemer og står bak luksustoalettet AquaClean; et dusjtoalett som gjør toalettbesøket til en helt ny opplevelse. Selskapet har vært pioneren innen dusjtoalettets utvikling på markedet i Europa siden 1978.

Baderomstrender

I løpet av de siste årene har spennende boligtrender spredt seg fra stue og kjøkken til bad, der komfort, design og kvalitet har blitt satt på dagsordenen. I følge interiørarkitekt Åse Imset, en av landets fremste trendeksperter på baderomsinnredning, skal badet være en oase der man kan koble av fra hverdagen og nyte fred og ro.

−Kombinasjonen design og velvære kjennetegner årets baderomstrender. Et sted for velvære som kan minne om et profesjonelt spa. Flere investerer i komplette dusjsystemer fremfor det klassiske boblebadet og dusjtoalett som fjerner lukt fremfor vanlig toalett. Store glatte flater, betong, 3D fliser og LED-belysning er noen av trendene vi kommer til å se fremover, sier Imset.

−Nordmenn er glade i natur - det synes på badet! Tidligere skulle alt være hvitt høyglans, men nå går kundene for litt andre fargevalg. Digre rullesteiner og marmor på veggen er «in», sier Imset.

Design viktig

I snitt planlegger nordmenn å bruke 77 200 kroner på oppussing av baderommet, mens våre naboland bruker 31 500 kroner. Over halvparten av respondentene har pent design, møbler og fliser øverst på ønskelisten, 35 prosent ønsker toalett som fjerner dårlig lukt.

– Vi ser annerledes på badet vårt. Vi er mer opptatt av stil og er villige til å bruke mer penger på baderommet. Kundene er opptatt av kvalitet og funksjonalitet, og vil ha gode, praktiske løsninger, sier Sydhagen.

Topp 5 på badet

- Store rullesteiner, gjerne på veggen

- Integrerte høyttalere i tak

- Dusjtoalett med fønfunksjon og luktavsug

- Stor dusj med vannfall, integrert i taket

- LED-lys, belysning nedenfra og opp og på vegg