F.v. Haddy N'jie, Mika Anttonen (grunnlegger, styreleder og eier i St1), Hilde Tonne (tidligere Konserndirektør i Telenor Group, styremedlem i Danske Bank Group og Vattenfall AB, leder forprosjektet til etablering av DigitalNorway/Toppindustrisenteret), Erik Fosse (professor i medisin ved UiO, leder intervensjonssenteret ved Rikshospitalet og prosjektleder for BigMed) og Katrine Myhre (dm.dir, Oslo MedTech).President i Virke, Jacob Schram.Adm. dir. i Virke, Vibeke Madsen (midten) i samtale med konferansierene Haddy N'jie og Svein Tore Bergestuen. Til venstre president i Virke, Jacob Schram.Adm. dir. i Virke, Vibeke Madsen (midten) i samtale med konferansierene Haddy N'jie og Svein Tore Bergestuen. Til venstre president i Virke, Jacob Schram.Martin Bech Holte, adm.dir. i McKinsey Norge.Haddy N'jie i samtale med Mika Anttonen, grunnlegger, styreleder og eier i St1.Virkekonferansen 2016Virkekonferansen 2016Virkekonferansen 2016Konferansierene Haddy N'jie og Svein Tore Bergestuen.Konferansierene Haddy N'jie og Svein Tore Bergestuen.

Fullt hus på Virkekonferansen 2016

Fremtiden til norsk næringsliv og arbeidsliv sto i sentrum da Virke kunne ønske over 900 personer velkommen til Virkekonferansen 2016.

Virke hadde i år valgt å flytte konferansen fra Radisson BLU Scandinavia Hotel til Chateau Neuf – uten at det på noen måte så ut til å legge noen demper på konferansen.

- I fjor snakket vi om noe som arbeidslivet som skulle komme - nå er vi der. Endringene vil gjøre vondt for at det skal bli bedre i morgen, uttalte administrerende direktør i Virke, Vibeke Madsen under åpningen av konferansen, med hentydning til hvordan det norske næringslivet og arbeidslivet må tilpasse seg fremtiden og endringene vi nå er inne i.

Hun uttalte at vi lever i en spesiell tid, hvor det pekes på at næringsliv og arbeidsliv står overfor et paradigmeskifte, med ny teknologi som endrer verdikjeder, kundeatferd, arbeidsmetoder og forretningsmodeller. På konferansen ble det blant annet pekt på at formelle relasjoner og tilknytningsformer i arbeidslivet forandres, markedsendringer skjer raskere og kravene til kompetanse endres.

Flere av innlederne så vi på hva som skal til for å lykkes i en ny virkelighet, og selv om bildet og veien frem kan virke kronglete og usikker, har man i Norge mange av forutsetningene som skal til for å lykkes om man griper mulighetene.