Illustrasjonsfoto: Madeleine Bergheim

Frykter utrygge boforhold for asylsøkere

Norsk brannvernforening advarer om brannfarlige forhold hvis ikke myndighetene sørger for gode mottaksplasser for flyktningene.

Det skriver brannvernforeningen i en pressemelding.

Utlendingsdirektoratet (UDI) anslår at det kan komme opp mot 30.000 asylsøkere til landet inneværende år, skriver Norsk brannvernforening, og advarer mot å nedprioritere brannsikkerheten ved etablering av nye mottaksplasser.

– Det vil være svært uheldig om UDI nedprioriterer brannsikkerheten i jakten på nye mottaksplasser for asylsøkere, uttaler administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

For to år siden innførte UDI blant annet krav om automatiske slukkeanlegg og brannvarslingsanlegg i mottakene for å få ned det høye antallet branntilløp i norske asylmottak.

– Asylmottak er fortsatt mer utsatt for brann enn andre typer virksomheter. Det gjelder ikke minst påsatt brann, som vi har sett en rekke eksempler på i Sverige i det siste. Vi forventer derfor at sikkerhetsnivået som ble etablert i 2013 opprettholdes ved anskaffelse av nye mottaksplasser, poengterer Kalheim i pressemeldingen.