Sentraltomta i Mo Industripark. Illustrasjon: Freyr Battery
Sentraltomta i Mo Industripark. Illustrasjon: Freyr Battery

Freyr bygger pilotfabrikk i Mo i Rana

Freyr Battery vil starte byggingen av den første fabrikken i Mo i Rana for produksjon av battericeller.

Det skriver batteriprodusenten i en pressemelding mandag.

Beslutningen om igangsettelse av pilotfabrikken følger noteringen av Freyr på New York-børsen tidligere denne måneden, der selskapet ble tilført egenkapital som muliggjør battericelleproduksjon i Norge, skriver Freyr i meldingen.

Etter en periode med prosjektplanlegging, klargjøring av det valgte bygget, samt en lokal og internasjonal anbudskonkurranse for levering av utstyr og tjenester, sier Freyr seg nå klar til å begynne byggingen av den første produksjonslinjen. Investeringsbeslutningen vil føre til tildeling av en rekke kontrakter i ukene fremover, heter det i pressemeldingen.

Byggestart av pilotfabrikken er satt til august 2021. Produksjonslinjen skal installeres i Mo Industripark i det som lokalt er kjent som Kamstålbygget. Produksjonsoppstart er planlagt i løpet av andre halvår 2022.

– Dette blir den første litium-ion battericelle produksjonsenheten i Norge i industriell skala og et viktig element i vår forretningsstrategi knyttet til tidlige leveranser, lave kostnader og bærekraftig batterier, sier Freyrs konsernsjef Tom Jensen i pressemeldingen.