Norgeshus klatrer én plass på "Great Place to Work-kåringen". Foto: Henrik Møller, Norgeshus

Flere bedrifter fra byggenæringen på topplistene i «Great place to work»

I kåringen «Great Place to Work», som skal fronte Norges beste arbeidsplasser, finner vi flere virksomheter tilknyttet byggenæringen.

I kategorien over 500 ansatte havner Norgeshus på 4. plass, som er den høyeste plasseringen blant byggenæringens bedrifter i kåringen. I kategorien 200-499 ansatte finner vi BundeGruppen på 11. plass og BoligPartner på 12. plass. I kategorien 50-199 ansatte finner vi TAG arkitekter på 9. plass og Selvaag Bolig på 12. plass. 

– Vi er eneste aktør i byggebransjen som når opp på topp 5 listen, så det er klart vi er stolte, sier administrerende direktør Dag Runar Båtvik i en pressemelding fra Norgeshus.

Boligkjeden har hatt arbeidsmiljø på dagsorden og resultatet er stadig større trivsel hos de ansatte.

Hele kjeden med nærmere 1.300 medarbeidere har vært med i undersøkelsen, som kartlegger hvordan de ansatte har det på jobb, gjennom å måle tillit mellom ledelse og ansatte, stolthet over egen arbeidsplass og fellesskapsfølelsen på jobb.

Jannik Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Norge, gir honnør til Norgeshus.

– Norgeshus har fokus på økt kvalitet og effektivisering gjennom kontinuerlige forbedringsarbeid i alle dimensjoner. I år forbedrer de medarbeideropplevelsen og lederskapet internt og klatrer opp en plass på listen over Norges beste arbeidsplasser. Nettopp fordi arbeidet de har lagt ned i forbedringsarbeidet hos medarbeiderne har gitt resultater, sier hun

Boligkjeden hviler ikke på laurbæra, og jobber bevisst med rekruttering. Hele bransjen har utfordringer med bemanning, og innen fem år vil det mangle 20.000 faglærte til bygg og anlegg. Derfor er det avgjørende å være en attraktiv arbeidsplass for alle ansatte.

– Norgeshus har som et av våre strategiske mål at vi skal være best på folk. Noe som vil være viktig i tiden fremover. Bransjen skal gjennom store endringer, og vil møte utfordringer med nok tilgang til kvalifisert arbeidskraft. Derfor blir det avgjørende for oss å fortsatt jobbe strukturert med at de ansatte har det bra på jobb, konstaterer Båtvik.

Ogå BoligPartner som endte på 12. plass i kategorien 200-499 ansatte, har hatt stort fokus på medarbeiderne sine og det å være en god arbeidsplass. 2018 er andre året BoligPartner deltar i Great Place To Work sin medarbeiderundersøkelse.

- Det er gledelig å få en slik tilbakemelding på at de ansatte er så fornøyde med arbeidsplassen sin. De gode resultatene inspirerer oss til det videre arbeidet. Vårt strategiske mål er å bli blant Norges tre beste arbeidsplasser innen utgangen av 2019, sier Mari Skjærstad, administrerende direktør i Bolig Partner AS.