Dag Runar Båtvik (t.v.) og Øyvind Bjerkenes.

Norgeshus satser i utlandet

– Dette var en skikkelig kickstart på det nye året, sier administrerende direktør i Norgeshus Dag Runar Båtvik, og viser til Norgeshuskjedens aller første forhandler utenfor landets grenser; Norgeshus Færøyene. 

Båtvik ønsket i forrige uke Øyvind Bjerkenes i Byggirad varmt velkommen inn i kjeden. 

- Dette er en spennende bedrift, og jeg ser frem til å bli enda bedre kjent med både Bjerkenes og Færøyene, sier Båtvik.

Signaliserte interesse
Daglig leder Øyvind Bjerkenes fikk øynene opp for Norgeshus etter at en kunde henvendte seg til dem med ønske om å bygge en bolig fra Norgeshus sin huskatalog. 

- Jeg sjekket nettsidene til Norgeshus og ble imponert over arkitekturen - jeg synes den skilte seg ut fra de andre boligprodusentene. Og etter at jeg fikk mer informasjon om hvordan selve konseptet var skrudd sammen, kontaktet jeg Båtvik for å høre om de hadde overveid å bygge på Færøyene, sier Bjerkenes.

Ung og ambisiøs bedrift
Bjerkenes startet opp bedriften i 2012 og har stort sett drevet med prosjektering, kontroll og små prosjekter. 

– Jeg har i løpet av 2017 ansatt tre personer og vi satser nå på oppføring av større prosjekter. Da er det godt å ha en stor organisasjon som Norgeshus i ryggen. Teamet med arkitekter, ingeniører og markedsførere gir meg trygghet slik at jeg kan fokusere på salg og bygging.

Mange likheter
Det er boligmangel på Færøyene så etterspørselen er der, hevder Bjerkenes, og legger til at det heller ikke har vært tradisjon for rekkehus og leiligheter. 

- Vi er nå rustet til å bygge både eneboliger og leiligheter, og jeg tror Færøyingene vil ta godt imot husene fra Norgeshus. Selv om boligstilen på Færøyene er ganske lik den i Norge, så vil arkitekturen fra Norgeshus bli et friskt pust her ute, sier han.

- Byggemetoden vår samsvarer også godt med den norske; klimaet er likt, og kvaliteten på boligene må holde samme gode standard. Det er derfor ikke noe problem å bygge etter norske standarder og Norgeshus sine maler og sjekklister, påpeker han.

Nye muligheter
Bjerkenes og Båtvik tror at dette samarbeidet vil bane nye veier for begge parter.

Båtvik ser frem å utvikle Norgeshus i nye markeder, og ikke minst til at det første Norgeshuset står ferdig på Færøyene. Det samme gjør Bjerkenes, som aller først ser frem til å presentere Norgeshuskonseptet for sine ansatte. – Jeg tror at både de ansatte og resten av samfunnet vil legge merke til at Norgeshus etableres på Færøyene, avslutter Bjerknes.