Firesafe-sjef nominert til EY Entrepreneur of the Year

Administrerende direktør i Firesafe, Morten Ameln, er blant kandidatene til den gjeve prisen EY Entrepreneur of the Year i region øst.

Ameln er sjef i Firesafe, et selskap som siden 2010 har opplevd en omsetningsvekst på 100 prosent. Marketingsjef i Firesafe, Anne Friberg, er ikke i tvil om at Ameln fortjener prisen.

- Morten har vært avgjørende for den enorme veksten Firesafe har opplevd. Dette er utrolig gøy, og hele selskapet heier nå på ham, sier Anne Friberg.

Verdens største

EY Entrepreneur Of The Year (EOY) er verdens største vekstskaperprogram, med kåringer i over 60 land. Programmet er ment å være en hyllest til de som bidrar med nye ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser. Friberg er ikke i tvil om at Firesafe-sjefen tilfredsstiller kravene til det som er den 13. EOY-runden i historien.

- Morten har hele veien hatt langsiktig perspektiv med Firesafe. Med stort fokus på markedet og hva som er viktig for kundene, har det blitt gjort en rekke nysatsninger og utvidelser av konseptet. Selskapet er nå totalleverandør innen brannsikkerhet, og leverer nå også brannsikre løsninger for offshoreindustrien, forteller Anne Friberg.

Kan bli hovedvinner

Juryen i EOY kårer én regionsvinner i hver av deres seks regioner, i tillegg til seks øvrige nasjonale finalister på tvers av regionene. De 12 nasjonale finalistene kjemper deretter om å bli nasjonale vinnere innen Handel, Industri og Tjenester. Blant disse vil også én stå igjen som hovedvinner, og som EY Entrepreneur Of The Year 2014.

- Det hadde selvsagt vært gøy om Morten hadde gått hele veien, men vi synes det at han er kandidat i region øst er en stor tillitserklæring og viser at Firesafes utvikling blir lagt merke til, også utover vår bransje. Dersom vi går videre så skal alle våre dyktige medarbeidere som har vært med på å bidra til suksessen, få være med på kakefesten, sier Anne Friberg.