Robert Norbeck, daglig leder i Feiring Bruk. Foto: Haakon Hoseth / Feiring
Robert Norbeck, daglig leder i Feiring Bruk. Foto: Haakon Hoseth / Feiring

Feiring tar over pukkverk fra Veidekke

Feiring Vestfold overtar Himberg Pukkverk i Tønsberg etter Veidekke.

Det skriver Feiring i en pressemelding torsdag.

– Vestfold er et spennende marked med mange små og mellomstore industribedrifter. Vi har klare ambisjoner om å ta en større del av markedet her, sier Sverre Carlson, leder for Feiring Vestfold.

Utvidelsen innebærer at Feiring tar over rettighetene til pukkverket Himberg i Tønsberg. Re Pukkverk, som Feiring allerede har virksomhet på, ligger like ved nyanskaffede Himberg.

– Feiring ønsker å forbedre samfunnets ressursutnyttelse og drive fornuftig masseforvaltning. Med større områder får vi mer effektiv drift, men også muligheten til å etablere og samle virksomheter beslektet til pukkverksproduksjon på ett anlegg. Det er både effektivt og bærekraftig, sier Carlson.

Feiring overtar rettighetene til pukkverket etter Veidekke. Industrikonsernet skriver i pressemeldingen at kundene i første omgang ikke vil merke de store endringene. Carlson understreker dog at Feiring har ambisjoner for området på sikt.

– Vi ønsker å bli en totalleverandør innenfor masseforvaltning, sier Carlson.

– Ved å slå sammen pukkverkene Re og Himberg vil Feiring få en unik mulighet til å gjøre massehåndtering enkelt, lønnsomt og bærekraftig, slik at våre kunder kan fokusere på å bygge, kommenterer Robert Norbeck, daglig leder i Feiring Bruk.