Feiring har investert i to Cat 777G tipp-trucker som erstatter  to Euclid R130-maskiner fra 1986 og 1987 .

Feiring har investert i to Cat 777G tipp-trucker som erstatter  to Euclid R130-maskiner fra 1986 og 1987 .

Foto: Anette Ingand/Feiring.

Feiring pensjonerer 35 år gamle dumpere - nye Cat-maskiner på plass

I fjor tok Feiring i bruk en ny Cat 777G tipp-truck, og denne uken kom maskin nummer to til Lørenskog. Det betyr at selskapets 35 år gamle Euclid R130-maskiner nå kan pensjoneres.

Feirings andre Cat 777G ble rullet ut ved selskapets steinbrudd i Lørenskog denne uken. Den nye tipp-trucken laster 95 tonn stein i hvert lass og anskaffelsen vil føre til store drivstoffbesparelser, skriver Feiring i en pressemelding.

– Å ha den nye Cat 777G på plass gjør at vi får en reduksjon i drivstoff på 30 liter per time. I tillegg sikrer det oppetid, produksjon og ikke minst sjåførene. Det blir et betydelig bedre førermiljø nå, sier maskinsjef Roar Aaserud hos Feiring.

Den nye dumperen skal frakte stein fra steinbruddet til grovknuseren på anlegget, der det knuses ned til hagesingel, stein til asfalt, stein til betong og annet.

– At dumperne laster 95 tonn stein i hvert lass er stort for oss. Det er ekstremt mye og vil gjøre det lettere for oss i Feiring tiden fremover, sier maskinsjefen.

Nå som den nye dumperen er på plass, kan de to Euclid R130-dumperne fra 1986 og 1987 pensjoneres.

– Utskifting av gammelt utstyr til nytt for å sikre god produksjon i årene fremover er nøkkelen for oss. Vi fikk en ny Cat 777G-dumper i fjor og hadde da en opsjon på nummer to, som vi valgte å benytte oss av. Det er en veldig god følelse å ha begge to på plass, sier Aaserud.

Det er Pon Equipment som har levert de nye Cat-dumperne og Aaserud er fornøyd med totalpakken fra den norske Cat-leverandøren.

Også Pon er fornøyde med samarbeidet med Feiring. Produktsjef Per Olav Listou kommer inn på hvordan maskinene er skreddersydd for Feirings virksomhet.

– Det har vært en ryddig og god prosess med Feiring. Vi hadde flere møter underveis og diskuterte løsninger og behov. Vi har fått til maskiner tilpasset stedet de skal være. Stein veier jo ikke det samme overalt, så vi har fått tilpasset kasseløsningene til de tonnene vi skal ha, sier produktsjef Per Olav Listou hos Pon.