Underkjølt regn skaper store trafikale problemer over hele Sør-Norge mandag morgen. Det samme skjedde i forrige uke da en skolebuss skled av veien i Torsnes i Fredrikstad under vanskelige kjøreforhold. Foto: Andreas Utberg / NTB scanpix

Farlig glatte veier i store deler av landet

Underkjølt regn og snøvær mange steder skaper svært vanskelige kjøreforhold i hele Sør-Norge mandag morgen.

Over hele Sør-Norge varslet politi og Veitrafikksentralene om vanskelige kjørefold i morgentimene mandag. I Vestfold varsler politiet om svært glatte veier og i Akershus advares det om vann som fryser på bakken og mindre trafikkuhell.

– Det meldes om glatte veier i Akershus som følge av regn som fryser på bakken. Alle entreprenører er varslet og har mannskaper ute. Vær forberedt på at det kan være glatt, spesielt på mindre veier med lite trafikk. Kjør forsiktig, løs oppfordringen fra Veitrafikksentral Øst litt etter klokka 6.

Fra de tre vestlandsfylkene ble det også meldt om vanskelige kjøreforhold. Fra hele landsdelen meldes det om underkjølt regn.

– Entreprenørene strør og strør, men det blir glatt igjen ikke lenge etter at de har vært der, sier John Andreas Omdal, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Vest, til Stavanger Aftenblad.

I Østfold meldte politiet ved 5.30-tiden om redusert framkommelighet på E6 ved Kalnes etter at biler hadde sklidd av veien, mens i Sveio i Hordaland var en trailer sklidd av veien sør for Fjontunnelen.

– Ekstremt glatte veier, biler blir stående på flat mark og spinne. La bilen bli stående hvis du kan!, tvitret politiet i Østfold ved 4-tiden.