Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Farevarselet for skogbrann er avsluttet

Den siste tiden har det kommet såpass mye nedbør i Sør-Norge at det generelle farevarselet for skogbrann nå er avsluttet.

Det opplyser Meteorologisk institutt på sine nettsider.

Til nå har det vært stor skogbrannfare i Østfold, Akershus og Oslo. Det ble sendt ut farevarsel for Sør-Norge første gang 15. mai.

– Det er første gang jeg har opplevd at vi har sendt ut et farevarsel for skogbrannfare over en så lang periode, sier statsmeteorolog John Smits.

Flere steder i Oslo, Akershus og Østfold har det hittil i august kommet like mye nedbør som det kom i hele juli. Meteorologisk institutt understreker likevel at noen steder fortsatt kan være tørre, og at man bør lytte til råd fra lokale myndigheter.

I sommer har en rekke kommuner innført ekstraordinære bål- og grillforbud som følge av den ekstreme skogbrannfaren.

Brannvesenet på Nedre Romerike i Akershus valgte så sent som mandag denne uken å opprettholde forbudet.

– Vi skal ta et nytt møte fredag morgen hvor vi vil vurdere forbudet. Det er meldt nedbør torsdag. Om det slår til så regner jeg med at det blir lempninger på de ekstraordinære forbudene, sier seksjonsleder Tore Bjareng i Nedre Romerike brann- og redningsvesen.

Han understreker at det da er det ekstraordinære forbudet som eventuelt vil bli opphevet, og at det generelle bålforbudet som varer fra 15. april til 15. september fortsatt vil bestå.

Brannvesenet i Oslo og Østfold opplyser til NTB at det foreløpig ikke er lempet på forbudene hos dem, men at dette er noe som vil bli vurdert den nærmeste tiden.