Modulbyggene ved Kringsjå studentby. Foto: Svein Finneide
Modulbyggene ved Kringsjå studentby. Foto: Svein Finneide

Erstatter modulbyggene på Kringsjå med 500 permanente studentboliger

På Kringsjå studentby i Oslo har 70 modulbygg med 110 boenheter de siste årene blitt brukt som midlertidige studentboliger i påvente av omregulering. Nå skal studentene få permanente boliger, mens modulbyggene skal huse flyktninger.

SiO skal bygge ut Kringsjå studentby med rundt 400 ettromsleiligheter og 100 familieleiligheter. Det er behov for mange flere studentboliger i Oslo, og Kringsjå er godt utviklet til å ta godt imot flere studenter.

- De nye byggene skal plasseres på parkeringsplassen nord for studentbyen. Noe bygges på eksisterende tomt og noe bygges der modulbyggene ligger i dag, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO i en pressemelding.

Oslo kommune ved Boligbygg Oslo KF har inngått avtale med SiO om kjøp av de 70 modulbyggene, i første rekke for å kunne bosette flyktninger fra Ukraina.

- Vi er svært fornøyd med at vi har sikret oss disse modulbyggene som vil gjøre oss i stand til å raskt skaffe boliger til flyktninger, dersom Oslo kommune skal bosette flere enn det som lar seg gjøre i den ordinære boligmassen eller privat, sier Boligbyggs administrerende direktør, Marit J. Leganger i meldingen.

Boligbygg kjøpte modulbyggene for fem millioner kroner, med overtagelse 1. juli. Boligene har soverom, stue med kjøkken, og bad.