Grete Hennissen er ansatt som ny divisjonsleder for arkitektur i Henning Larsen. Foto: Rambøll

Grete Hennissen er ansatt som ny divisjonsleder for arkitektur i Henning Larsen. Foto: Rambøll

Er ansatt som ny leder for arkitektur i Henning Larsen

Grete Hennissen er ansatt som ny divisjonsleder for arkitektur i Henning Larsen. Hun kommer fra stillingen som avdelingsleder Indre by og prosjektleder ved Byplankontoret i Trondheim kommune.

– Henning Larsen er internasjonalt anerkjent for arkitektur i verdensklasse, med et tydelig rotfeste i Norden. I Norge har selskapet på kort tid etablert seg som fremoverlent og synlig med spennende prosjekter. For meg blir det en spennende utfordring å få lede arkitektene og interiørarkitektene i Bergen og Trondheim, og være med å bygge Henning Larsen videre både lokalt og nasjonalt, sier Grete Hennissen i en pressemelding.

Hennissen har en mastergrad i arkitektur og grunnfag i medievitenskap fra NTNU, og har i tillegg studert prosessledelse. De siste ni årene har hun jobbet med fortetting, transformasjon og sentrumsutvikling i Trondheim kommune.

Administrerende direktør, Hilde Nordskogen, er glad for å få Grete på plass i Henning Larsen sitt lederteam.

– Grete er en ambisiøs leder, som både er flink til å hente ut det beste i sine kollegaer, god til å se muligheter, og som tør å ta plass og være en tydelig stemme eksternt. Jeg er overbevist om at vi vil ha stor glede av den kompetansen og de kvalitetene hun tilfører oss i vår nasjonale satsing, sier Nordskogen i meldingen.

Tidligere i karrieren har Hennissen jobbet som journalist i Namdalsavisa, og har seks års erfaring som redaktør for Arkitektnytt, fagbladet til Norske arkitekters landsforbund. Hun har også jobbet som kommunikasjonsrådgiver ved Byplankontoret i Trondheim kommune.