Jordraset i Sørum i Akershus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

En liten del av leirraset i Sørum er gjennomsøkt

Søket etter tre omkomne litauere som ble tatt av et stort leirskred i Sørum, fortsetter. Letingen i helgen var resultatløs.

De tre ble tatt av det store kvikkleireraset torsdag. Det har pågått søk gjennom hele helgen, men uten resultat. Da det ble lyst mandag morgen, ble letingen gjenopptatt, opplyser politiet på Romerike til NTB.

Så langt er 60 lastebillass kjørt vekk fra stedet, en veldig liten del av helheten.

– Vi søker gjennom massene som ligger over veien. Vi gjør kontinuerlige vurderinger, og planen så langt gjelder for i dag og i morgen, så vurderer vi videre, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Taylor i Øst politidistrikt.

Hun understreker at det er forholdsvis stor usikkerhet rundt arbeidet med tanke på sikkerheten.

Etterforsker

Politiet etterforsker saken, men det er for tidlig å si noe om eventuelle årsaksforhold eller tidsestimat for etterforskningen

– Det er foretatt innledende avhør av en rekke aktører i området som det kan være interessant å få informasjon fra. Det er også startet tekniske undersøkelser på rasstedet sammen med folk som har geologisk fagkompetanse, sier Taylor.

Hun understreker at de går bredt ut og samler informasjon.

Ingen som er siktet i saken.

Arbeidsgiver ukjent

Så langt har politiet ikke villet gå ut med informasjon om de tre omkomnes arbeidsgiver.

– Vi har ikke fått informasjon som kan verifisere arbeidsgiver. Vi mangler noen opplysninger som gjør at vi kan verifisere, og må forholde oss til ulike kilder, sier Taylor.

Også Arbeidstilsynet er interessert i informasjon om hvem de tre litauerne jobbet for. Fredag uttalte de at det er viktig å få avklart om de er ansatt i et norsk selskap eller om de var leid inn for et selskap i Litauen.

– Arbeidstilsynet er ikke på stedet ennå. Vi er opptatt av at politiet nå skal få gjøre sitt arbeid, og vil kontakte dem tidlig denne uken for en statusoppdatering, sier kommunikasjonsrådgiver Per Olav Hernes til NTB.

Minnestund

Søndag møtte rundt 60-70 personer opp for å tenne lys for ofrene og delta i en minnemarkering. Paulius Kuliecius (27), Arturas Miskinis (37) og Darius Sciukas (47) kom alle fra Pagiriai, en landsby med noen få hundre innbyggere i Kedainiai-distriktet i Litauen.

Hele lokalmiljøet er sterkt preget av ulykken, og ifølge NRK får saken stor oppmerksomhet i Litauen. Til avisen Lietuvos rytas sier Zofija Kubiliuniene, som er vel-leder i Pagiriai, at ulykken er en stor tragedie for alle de pårørende, men spesielt for moren til den savnede 27-åringen. (©NTB)