Geir Drangsland blir ny konsernsjef i Norske Skog og fratrer som konsernsjef i Byggma. Foto: Byggma

Geir Drangsland blir ny konsernsjef i Norske Skog og fratrer som konsernsjef i Byggma. Foto: Byggma

Drangsland fratrer som konsernsjef i Byggma - blir ny konsernsjef i Norske Skog

Styret i Norske Skog ASA utnevnte fredag Geir Drangsland til ny konsernsjef fra 1. september. Senere samme dag ble det kjent at han fratrer som konsernsjef i Byggma ASA. Drangsland er hovedeier i Byggma, og eier 25 prosent av aksjene i Norske Skog.

Fredag ettermiddag ble det kjent at konsernsjef Geir Drangsland i et styremøte i Byggma ASA meddelte styret at han vil fratre stillingen som konsernsjef i Byggma. 

Tidligere på dagen ble det kjent at Drangsland går fra posisjonen som styreleder i konsernsjef i Norske Skog ASA.

– Styret har akseptert hans meddelelse og det vil umiddelbart bli igangsatt arbeid med å ansette ny konsernsjef i selskapet. Prosessene med Geir Drangsland sin fratredelse og ansettelse av ny konsernsjef vil bli gjennomført som fort som mulig, heter det i en børsmelding fra Byggma. Det kommer videre frem at styret vil kalle inn til ekstraordinær generalforsamling i Byggma ASA med forslag om å velge Geir Drangsland til nytt styremedlem.

Tdligere på dagen ble det kjent at styret i Norske Skog ASA har utnevnt Geir Drangsland til ny konsernsjef fra 1. september.

Drangsland, som har sittet som styreleder siden mars 2023, trer nå ut av styret. Han etterfølger Tore Hansesætre, som har bestemt seg for å forlate Norske Skog etter mer enn 14 år i selskapet. Hansesætre har derimot kun vært toppsjef i noen måneder. Arvid Grundekjøn er valgt til ny styreleder. Grundekjøn har vært medlem av styret siden 2018, opplyser Norske Skog i en børsmelding.

– Jeg er glad for å meddele at Geir Drangsland blir ny konsernsjef i Norske Skog. Geir har lang bakgrunn fra skogindustrien, og har jobbet tett med ledelsen siden han kom inn som styreleder i Norske Skog. Samtidig vil jeg benytte anledningen å takke Tore Hansesætre for hans verdifulle bidrag i Norske Skogs transformasjonsreise både som konsernsjef og ansvarlig for konsernets konverteringsprosjekter, sier Arvid Grundekjøn, styreleder i Norske Skog ASA i meldingen.

– Norske Skog har mange spennende forretningsmuligheter, og jeg vil realisere disse sammen med Norske Skog-teamet, sier Geir Drangsland.

Hansesætre har bestemt seg for å forlate Norske Skog for å søke karrieremuligheter utenfor selskapet.

– Norske Skog er et fantastisk selskap med svært dyktige og dedikerte medarbeidere. Men etter mer enn 14 år i Norske Skog, med mer enn fem år i konsernledelsen og siste fase som konsernsjef, har jeg bestemt meg for å søke muligheter utenfor selskapet. Jeg ønsker Norske Skog alt godt for fremtiden, sier Hansesætre i samme melding.

Drangsland kontrollerer nærmere 25 prosent av Norske Skog ASA gjennom Byggma ASA, Drangsland Kapital AS og privat.