Administrerende direktør Arnt Ove Amdal i Overhalla Betongbygg, tar gjerne kunder med på en runde på betongelementfabrikkens egen tre-hulls golfbane. Arkivfoto: Truls Tunmo.

Derfor bygde han golfbane ved betongelementfabrikken

Administrerende direktør Arnt Ove Amdal i Overhalla Betongbygg kan spille golf til og fra jobb.

Det var i 2005 at bedriftseieren kom på ideen om å bygge en tre-hulls golfbane i tilknytning til betongelementfabrikken i Overhalla. 15 år senere er golfbanen fortsatt i bruk, til stor glede for både han selv, ansatte og ikke minst kunder som besøker fabrikken.

– Jeg liker at det ser litt bra ut rundt fabrikken, og tenkte at det var mye finere med golfbane enn en ustelt åker. Det passet også veldig godt i og med at golfbanen ligger ved siden av parkeringsplassen til fabrikken og mellom huset mitt og fabrikken, sier Amdal

Laber golfsesong

Amdal, som står oppført med et golfhandicap på 17,7, sier han har til gode å spille golf på vei til eller fra jobb. Han må også erkjenne at han har hatt mer aktive golfsesonger enn årets.

– Golfsesongen min i år har vært litt laber. Det har vært veldig travelt i forbindelse med oppkjøpet av Spenncons fabrikk i Verdal, og det har også vært et veldig travelt halvår med produksjonsrekord på Overhalla-fabrikken. Golfen har derfor blitt litt nedprioritert. Når det er sagt, så synes jeg golf er veldig artig og det er en fin avveksling. Jeg tenker alltid mye på fabrikken og jobben, men når jeg spiller golf så klarer jeg å koble ut.

Blir med tre hull

Amdal er opptatt av vekst og utvikling for Overhalla Betongbygg. Han tviler imidlertid sterkt på at også elementfabrikkens golfbane vil vokse.

– Nei, golfbanen blir nok ikke større. Det får holde med de tre hullene vi har. Vi er imidlertid inne som sponsorer for de to golfbanene som ligger i distriktet vårt. Kanskje må vi også støtte golfbanen i Verdal i og med at vi har kjøpt fabrikk der. Vi prøver å sponse idretten, og golf er en fin idrett, sier han.

– Etiketten har tatt seg opp

På spørsmål om byggenæringen har noe å lære av etikettereglene i golf, kommer Overhalla Betongbygg-sjefen inn på balansen i kontraktene.

– Jeg synes etiketten i byggebransjen har tatt seg opp. Jeg tenker spesielt på kontraktene som jeg nå føler er mer balanserte enn tidligere. Byggebransjen har lært at de beste prosjektene blir til gjennom samspill, sier han.

Dårlig ide å bygge boliger på golfbanene

Amdal har fått med seg sakene fra Oslo og Bærum hvor det er kommet forslag om å bygge boliger på golfbanene. Det synes han er en dårlig ide.

– Jeg tenker at vi har så mye plass i Norge, at det må gå an å bygge boliger på andre steder enn på golfbanene. Det er behov for friluftsarealer i byene, og golf er en kjempefin aktivitet og avveksling. Bygg heller høyere enn på golfbanene, sier Amdal.

Konkurranseinstinkt

Amdal innrømmer at han har et stort konkurranseinstinkt både på golfbanen og som bedriftsleder. Han mener at det å være vant til stress og utfordringer i arbeidshverdagen kan slå positivt ut på golfbanen. Amdal trekker også frem en lærdom fra golfspillet som enkelt kan overføres til arbeidslivet.

– Det man kan lære av golfspillet, er at det er viktig å legge feil bak seg og komme seg videre. Jeg kan bli litt forbanna på golfbanen, men jeg prøver å legge feil til siden å komme meg videre. Det samme gjelder egentlig for næringslivet. Man må lære av feilene man gjør, komme seg videre, og prøve på nytt. Til slutt får man det til, understreker Amdal.

Golfintervjuet med Arnt Ove Amdal ble gjort i forbindelse med «Spørsmålet»-spalten i magasinet Byggeindustrien (Nr. 15, 2020).