Steinar Gulaker i Haugstad Møbel AS.
Steinar Gulaker i Haugstad Møbel AS.

Delte ut gjeve priser under Norske Trevarers landsmøte

Haugstad Møbel AS ble i helgen kåret til årets bedrift i norsk trevarebransje. Daglig leder Steinar Gulaker mottok prisen «Det Gylne Sagblad» under Norske Trevarers landsmøte i Kristiansand.

– Vi er svært takknemlig og veldig ydmyke over å bli utnevnt som årets bedrift i norsk trevarebransje, spesielt når vi ser de andre bedriftene denne bransjen består av, sa daglig leder Steinar Gulaker i Haugstad Møbel AS ifølge en artikkel på nettsidene til bransjeforeningen.

Han mottok prisen under Norske Trevarers landsmøte i Kristiansand.

– Som alle andre må vi omstille oss og utvikle oss for å henge med. Vi har sterkt fokus på forskning, utvikling og kompetanseheving, og det å få en slik annerkjennelse som dette gir oss glede og ekstra motivasjon til å fortsette de prosessene vi holder på med, sier Gulaker.

Lokale arbeidsplasser

Daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer trakk under prisutdelingen fram at rogalandsbedriften har vært opptatt av å modernisere produksjonen.

– De er veldig langt framme innen automasjon. I dag har de en av Nord-Europas kanskje mest moderne maskinparker, sa hun.

Wibe ga også bedriften anerkjennelse for å fokusere på samfunnsbygging og sirkulærøkonomi. I tillegg fikk bedriften skryt for å framsnakke snekkerfaget i mediene.

Gulaker selv fortalte at de er opptatt av å av å skape lokale arbeidsplasser.

– Mye av norsk industri forsvinner som et resultat av utflagging til andre land. Vi skal holde oss konkurransedyktige gjennom kontinuerlig forbedringsarbeid, effektive og innovative løsninger og smarte innkjøp, sa Gulaker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bjørn Melby (f.v.), Ole Olsen og Paul-Arne Amundsen tildelt Norske Trevarers hederstegn. Knut Einar Fjerdingstad ble også tildelt Hederstegnet, men var ikke til stede under tildelingen. Foto: Norske Trevarer
Bjørn Melby (f.v.), Ole Olsen og Paul-Arne Amundsen tildelt Norske Trevarers hederstegn. Knut Einar Fjerdingstad ble også tildelt Hederstegnet, men var ikke til stede under tildelingen. Foto: Norske Trevarer

Fire fikk Hederstegnet

Under Norske Trevarers landsmøte ble også Hederstegnet delt ut. Bransjeforeningen omtaler prisen som den mest høythengende prisen i trevarebransjen.

Det var Bjørn Melby, Ole Olsen, Knut Einar Fjerdingstad og Paul-Arne Amundsen som vant Hederstegnet i helgen.

Medeier og daglig leder Ole Olsen i Meling AS på Kvitsøy utenfor Stavanger har i ni år vært styreleder i bransjeforeningen Norske Trevarer. Han ble i år tildelt bransjens hederstegn etter vedtak i styret i Norske Trevarer.

Styret i bransjeforeningen vedtok i fjor høst å tildele Hederstegnet også til Bjørn Melby fra Melby snekkerverksted AS, Knut Einar Fjerdingstad fra H-vinduet Fjerdingstad AS og mangeårig leder ved Rogaland Tresenter, Paul Arne Amundsen.

Også disse prisene ble utdelt under lørdagens festmiddag på landsmøtet.