Administrerende diretør Thomas Astrup i Cramo.
Administrerende diretør Thomas Astrup i Cramo.

Cramo skal investere 300 millioner i nytt utstyr

Utleieselskapet Cramo investerer i år nærmere 300 millioner kroner i nytt utstyr. Dermed har selskapet investert over 800 millioner kroner i sin maskin- og utstyrspark siden 2020.

– God tilgjengelighet av nytt og moderne utstyr er avgjørende for at vi skal nå våre mål i Norge, sier administrerende diretør Thomas Astrup i Cramo i en pressemelding.

I alt skal de i år bruke 300 millioner kroner på å hente inn nytt utstyr. Investeringen skal ifølge meldingen sørge for bedre tilgjengelighet og en mer driftssikker og bærekraftig utstyrspark i årene som kommer.

Cramo kjøper i år inn et hundretalls nye byggmaskiner, lifter og anleggsmaskiner, samt brakker, letthus og containere. Også byggvarme er et produktsegment det legges betydelige ressurser i. Det nye utstyret er tilpasset utleie både til store og mindre aktører i markedet.

– Med denne investeringen øker vi utstyrsparken med rundt 25 prosent. Utstyret oppgraderes både med tanke på teknologi, driftssikkerhet og komfort – men også med tanke på energisparing. Et eksempel er at vi bytter ut maskiner som går på nettstrøm med maskiner som kan driftes på batteri. Vi faser også ut mer av vårt fossildrevne utstyr til fordel for grønnere løsninger, sier Astrup.

– Vår langsiktige plan er å skape en fulldigital, oppkoblet flåte. Dette handler om å tilpasse utstyret til alt fra adgangskontroll og deling på byggeplass, til utslippsdata og overvåking. Digitalt tilpasset utstyr er framtiden fordi det gir bedre driftsøkonomi og en enklere hverdag for brukerne, legger han til.