Illustrasjon: LINK Arkitektur / 3d estateIllustrasjon: LINK Arkitektur / 3d estateIllustrasjon: LINK Arkitektur / 3d estate

Construction City signerte med LINK

LINK Arkitektur AS har signert kontrakt med Construction City Bygg AS for gjennomføringsfasen av Construction City.

Det skriver LINK Arkitektur i en pressemelding torsdag.

Oppdraget, som startet i 2017 med seier i designkonkurransen, skal dermed følges helt til ferdigstillelse i 2025, skriver LINK videre i meldingen.

Construction City blir et bygg på over 100.000 kvadratmeter, og skal bli Norges største næringsklynge innen bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen.

Konseptet bygger på en ide om å etablere et anlegg med høy grad av fleksibilitet med unike samhandlingsarenaer både internt og på vers av leietakere. Formålet er å effektivisere bygg- og byggeprosesser og heve kompetansen i bransjen gjennom økt samhandling, heter det i pressemeldingen.

– Prosjektet er enormt spennende og vil definere by- og gatebildet i Oslo, og særskilt Ulven, på grunn av byggets størrelse. Relasjonene mellom bygg og by i den større konteksten, samt forholdet mellom byggets funksjoner og bygulvet i den menneskelige skala, har fått særlig fokus. Vi gleder oss til å ta fatt på det videre oppdraget med detaljprosjektering og gjennomføringsfase. Prosjektet og vår rolle i Construction City Cluster svarer på vår strategi om å fokusere på kontor- og boligsegmentet i Stor-Oslo. Vi har rigget oss for å kunne lede prosessene sømløst, helt fra tidlig-fase til ferdig prosjekt, med ambisjon om å levere bærekraftige og verdiskapende prosjekter, sier Leder LINK Arkitektur Oslo, Kjetil Bakken-Engelsen.

LINK Arkitektur har sammen med Construction City ledet arbeidet blant klyngemedlemmene med å komme frem til et «Veikart for Fremtidens næringsbygg», som presenteres på Oslo Urban Week i september.