Consto skal bygge emballsajehub for BEWI på Jøsnøya i Hitra kommune. Illustrasjon: Consto
Consto skal bygge emballsajehub for BEWI på Jøsnøya i Hitra kommune. Illustrasjon: Consto

Consto skal bygge emballasje-hub i Hitra kommune

Consto og KMC Properties har signert kontrakt om bygging av nyfabrikk for produksjon av emballasje til sjømatnæringen.

Den 5000 kvadratmeter store emballasje-huben skal bygges for BEWI ASA på Jøsnøya i Hitra kommune, og den vil bli selskapets mest moderne og effektive fabrikk for produksjon av fiskekasser.

 Avtalen innebærer et arbeidsfellesskap mellom KMC Properties, BEWI og Consto, der Consto har ansvaret for den byggetekniske leveransen, mens BEWI har ansvaret for maskiner og utstyr til produksjon. KMC Properties ASA eier tomten det skal bygges på, og vil være byggherre for den nye fabrikkbygningen som er utleid til Bewi på en langsiktig leiekontrakt, skriver entreprenøren i en pressemelding.

–Vi er ydmyke og stolte over å få muligheten til å ta del i byggingen av dette framtidsrettede anlegget. Vi ser fram til å samarbeide med to meget profesjonelle partnere i KMC Properties og BEWI, sier Are-Magne Kregnes, prosjektsjef i Consto Midt-Norge AS, Consto-selskapet som har inngått kontrakten i meldingen.

Kjernen i den nye fabrikken er en effektiv produksjonslinje for fiskekasser av ekspandert polystyren (EPS). BEWI er i dag den største aktøren i Norge i dette markedet og har fem fabrikker i Norge, inkludert en ny fabrikk på Senjaferdigstilt i 2021. Den nye fabrikken på Hitra vil i tillegg bli en testfasilitet for nye teknologier for fremstilling av produkter i EPS.

KMC Properties, BEWI og Consto har allerede startet byggingen, og planen er at den nye fabrikken skal stå klar i løpet av 2023.