Illustrasjon: Lusparken arkitekter og 3RW arkitekter

Consto bygger Sundebygget på NTNUs campus i Ålesund

Nylig signerte Consto Midt-Norge og Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) kontrakt for totalenterprise på et nytt studentbygg på NTNUs campus i Ålesund.

Sundebygget, som bygget skal hete, blir et levende samlingssted for studentene på NTNUs campus i Ålesund, og vil med sine nesten 2500 kvadratmeter blant annet romme treningssenter, kafe, bar-og konsertlokaler og kontorer til studentfrivilligheten. På toppen av bygget kommer det kollektiver med plass til 84 studenter, skriver Sit i en pressemelding.

Byggeprosjektet, som er et samarbeid mellom Brødr. Sunde as, Ålesund kommune, NTNU og Sit, ble satt på pause ved pandemiutbruddet i vår, men styret i Sit besluttet i september at prosjektet skulle starte opp igjen.

- Vi er utrolig glade og stolte over å ha tatt dette viktige skrittet mot realisering av Sundebygget, sier administrerende direktør i Sit, Audhild Kvam, i en pressemelding.

Consto Midt-Norge, som også vant konkurransen om forprosjektet for Sundebygget, blir totalentreprenør for kontrakten som har en verdi på 182 millioner kroner.

- Dette er et flott prosjekt som vi gleder oss til å ta fatt på, og vi ser frem til et godt samarbeid med Sit, sier daglig leder i Consto Midt-Norge, Jomar Grøtan i meldingen.

Consto har med seg Multiconsult, Lusparken arkitekter og 3RW arkitekter, som utarbeidet konkurransegrunnlaget, i den videre prosessen.