Markedsansvarlig Kristin Markussen i Heatwork tok imot Byggenæringens innovasjonspris under Bygg Reis Deg onsdag. Her med konferansier Erik Aasheim (til venstre) og Bygg Reis Deg-sjef Gunnar Glavin Nybø.

CliWi fra HeatWork vant Byggenæringens Innovasjonspris

Produktet CliWi fra HeatWork vant Byggenæringens Innovasjonspris 2017, som ble kåret under åpningskonferansen på Bygg Reis Deg.

Med tøff konkurranse fra åtte av de mest innovative produktene og løsningene i norsk byggenæring, gikk Narviks-bedriften HeatWork og produktet CliWi av med seieren og kunne stolt løfte trofeet.

«Byggenæringens Innovasjonspris 2017 gikk til en aktør som har jobbet innovativt for å møte morgendagens krav til en grønnere og smartere byggenæring. Vinneren har utviklet en unik kompetanse innen sitt fagfelt og har muligheter for bred anvendelse i flere bruksområder. De representerer mangfoldet i norsk byggenæring og fremstår som en god representant for norsk kvalitet og design. Vinnerens produkt bidrar til en fossil- og utslippsfri byggeplass med betydelig økonomiske og miljømessige gevinster”», skriver juryleder Kristin Malonæs i juryens begrunnelse.

HeatWork har gjennom utvikling og produksjon i Narvik utviklet produktet CliWi. Produktet bidrar til en fossil- og utslippsfri byggeplass med det nyeste innen væskebåren varme. Produktserien CliWi er utviklet med en helt ny teknologi som gir brukerne stor effekt og god fleksibilitet. HeatWork er en norsk produsent, med genuint fokus på kvalitet, ytelse og design.

- Jeg hører alle som har talt tidligere snakke om å tørre å satse på grønne løsninger, og det tør vi å gjøre. Tusen takk for at dere tør å satse på oss, sa markedsansvarlig Kristin Markussen i HeatWork da hun mottok prisen.

Det er et mangfold av innovative, norske produkter og løsninger i byggenæringen, og Bygg Reis Deg mottok mange søknader i første runde. I september presenterte de åtte finalistene seg for juryen. Det var stor bredde i kandidatenes løsninger, men felles for alle er at det er innovative produkter og løsninger i sitt fagområde som alle bidrar til utvikling av norsk byggenæring.

Byggenæringens Innovasjonspris deles ut for fjerde gang og juryen har i år vært ledet av Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge. Hun har hatt med seg ekspedisjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ann Ingeborg Hjetland, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening, Jon Sandnes, og styreleder Virke Byggevarehandel, Knut Strand Jacobsen i juryen.

Årets finalister til Byggenæringens Innovasjonspris var:
* Arstyl LS1 Smygplate» levert av Deco Systems A
* Bimsync» levert av Catenda AS
* Byggemappen» levert av Lean Konseptutvikling AS
* Protan Blueproof» levert av Protan AS
* Rimol Miljøpark» levert av AF Decom
* Cliwi» levert av HeatWork AS
* Termowood» levert av Termowood AS
* Waterseal» levert av Hey`di AS