Caverion skal gjennomføre de tekniske arbeidene for nye Levanger ungdomsskole (illustrasjon: Div A. Arktiekter).

Caverion sikret seg teknisk storentreprise i Nord-Trøndelag

Caverion har signert en avtale verdt 26,7 millioner for totalteknisk entreprise for nye Levanger ungdomsskole i Nord-Trøndelag.

Entreprisen inkludert varme og sanitær, ventilasjon og klimaanlegg, elektro, IKT, sikkerhet og automasjon for det nye skolebygget. I tillegg skal Caverion levere tjenesteområdene design & engineering, prosjektgjennomføring og prosjektledelse, melder selskapet i en pressemelding.

Prosjektleder hos entreprenør FuglesangDahl, Jan Erik Renslo, mener det er viktig å samle alle fagområder hos en leverandør.

─ Jeg ser det som en fordel å få samlet de tekniske entreprisene hos en aktør. Ved en splitting av entreprisene innebærer dette en større koordineringsjobb for totalentreprenør og en risiko for at noe «faller mellom stolene» som også må kalkuleres inn, sier Renslo.

Nye Levanger ungdomsskole skal ha plass til ca. 550 elever, fordelt på 6 500 kvadratmeter. Det legges opp til praktisk og variert undervisning med et aktivt bibliotek, velutstyrte naturfagrom, verksteder for kunst og håndverk og for praktiske valgfag, i tillegg til scene for konserter og forstillinger.

─ Det er viktig å bygge et bygg som lett kan tilpasses stadig nye situasjoner. Skoleanlegget vil stå i flere tiår, men funksjonene i anlegget må kunne endres, sier Svein Roger Troset, prosjektansvarlig for byggherren Levanger kommune.

Caverion skal levere fleksible og energieffektive livssyklusløsninger, med behovsstyring av luft og temperatur for det nye skolebygget. De tekniske arbeidene starter i juni 2014 og skal være ferdig i august 2015.