F.v. Per Arne Johnsrud, prosjektleder i Insenti, Ronnie Høgbakken, prosjektkoordinator i TRN, Tore Andreassen, anleggsleder i Insenti og Stian Haug, driftsassistent i TRN. Foto: Insenti
F.v. Per Arne Johnsrud, prosjektleder i Insenti, Ronnie Høgbakken, prosjektkoordinator i TRN, Tore Andreassen, anleggsleder i Insenti og Stian Haug, driftsassistent i TRN. Foto: Insenti

Bygger om 15 taxfree-butikker

Totalt 15 butikker på Avinors flyplasser i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim bygges nå om. Disse butikkene drives av Travel Retail Norway (TRN) og hver butikk behandles som eget prosjekt, med én prosjektledelse som har overordnet ansvar.

For tredje gang bistår Insenti TRN med prosjektledelse i ombyggingen.

– Omfanget av prosjektene varierer, men målene er de samme, vi ønsker at våre kunder skal ha en god og effektiv handelsopplevelse i våre butikker. I tillegg til at våre ansatte naturligvis skal ha optimale arbeidsforhold, sier Ronnie Høgbakken, prosjektkoordinator i Travel Retail Norway, i en pressemelding.

Insenti har sin hovedtyngde innen prosjektledelse i store byggeprosjekter, men peker på at de gjennom årene har bygget kompetanse og erfaring innen flere prosjekttyper. Tilbake i 2016 ble Insenti hentet inn som prosjektleder i byggingen av den store ankomstbutikken i den da nye piren, T2.

– Samarbeidet med TRN er godt, og at vi blir spurt igjen ser jeg på som en tillitserklæring. Deres prosjekter er annerledes, noe som gjør jobben ekstra spennende, sier Per Arne Johnsrud, prosjektleder i Insenti, i meldingen.

Få lokasjoner er like folksomme og travle som flyplasser. Det betyr mye slitasje på gulv og inventar. I tillegg endres kjøpsvaner.

– Gjengangere i alle prosjektene er rehabilitering med utskiftning av gulv, fra flis til mer skånsom parkett, nye innredninger og ny dekor, sier Høgbakken.

– Av større prosjekter skal butikken i avgang nord på Gardermoen utvides med 500 kvadratmeter, samt at hovedbutikken ved ankomst får en skikkelig oppgradering med et nytt «Klikk og hent»-område, forteller Høgbakken.

– Vi har som mål å følge de høye miljøambisjonene til Avinor, og velger nå å Breeam-sertifisere tre av butikkene som bygges om på Gardermoen. Dette er omfattende prosesser som Insenti hjelper oss med, sier Høgbakken.

– Vi går her for Breeam-Nor v.6 Bespoke som er et kriteriesett som er tilpasset butikkformatet, påpeker Tom Henriksen, prosjektleder miljø og SHA i Insenti.