På en rekke skjermer løste et team på 16 en rekke utfordringer knyttet til E39-prosjektering. Foto: Vianova Systems

BIM-prosjekterte europavei på syv timer

Et 16 mann sterkt team tok over syv effektive arbeidstimer for seg en 20 kilometer lang E39-strekning i BIM.

Det skriver programvareleverandør Vianova Systems i en pressemelding etter å ha arrangert Novapoint Brukermøte i Haugesund i mai.

Brukerkonferansen hadde 330 deltagere i tillegg til de 16 prosjekterende brukerne i BIM-stuntet på E39.

– Hvis vi hadde hatt en dag til, så kunne vi kanskje hatt reguleringsplanen nesten ferdig prosjektert, konkluderte primus motor og veileder for testprosjektet i Vianova Systems, Jan Erik Hoel.

Blyant og BIM

16 ingeniører fra en rekke store anleggsaktører ble plassert i samme rom, hvor14 prosjekterende designet og delte veimodellen i QuadriDCM-nettskyen. Utgangspunktet for prosjekteringen var kun grove skisser av veilinjen, pluss ideer om hvor to toplanskryss skulle ligge, heter det i pressemeldingen.

Teamet satt, ifølge pressemeldingen, sammen i sju effektive timer og prosjekterte. Utgangspunktet var blyant og papir, og verktøyene som ble brukt, var Vianova Systems BIM-løsning NovapointDCM med den skybaserte samhandlingsløsningen QuadriDCM.

– Langt fra alle utfordrende områder ble løst, men vi fikk mange problemstillinger på bordet, uttaler Jan Erik Hoel i pressemeldingen.

Vil flytte grenser

– Vi ønsker å bidra til å endre synet på det som er mulig å få til hvis man endrer arbeidsmåte, kommenterer Idar Kirkhorn, daglig leder i Vianova Systems.

– Vi ser at samtidig prosjektering fungerer meget godt i andre bransjer, så hvorfor skulle det ikke fungere godt også til å planlegge infrastruktur? Vi håper med dette vi kan bidra til å flytte grensene enda litt. NovapointDCM og QuadriDCM er verktøy som muliggjør en slik arbeidsform.