<p>Illustrasjon: HUS arkitekter</p>Illustrasjon: HUS arkitekterIllustrasjon: HUS arkitekterIllustrasjon: HUS arkitekterIllustrasjon: HUS arkitekterIllustrasjon: HUS arkitekter

Betonmast Røsand bygger Romsdal videregående

Betonmast Røsand er tildelt kontrakten for bygging av nye Romsdal videregående skole.

Det skriver Romsdals Budstikke i en artikkel på sine nettsider.

Romsdal videregående skole skal stå ferdig i 2018. Fire entreprenører leverte tilbud på totalentreprisen på skolebygget, som har et totalbudsjett på 493,1 millioner kroner.

De øvrige tilbyderne i konkurransen var Hent, arbeidsfellesskapet Entreprenør M. Kristister og Veidekke Entreprenør, samt Christie & Opsahl og Kleive Betongbygg, også i fellesskap.

Arbeidet på skolen er allerede i gang, heter det i artikkelen på rb.no.

– Det er så langt revet tre bygninger som kom i direkte berøring med byggegropa, forteller prosjektleder Jostein Wengstad i bygge- og vedlikeholdsseksjonen i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Det var AK Miljø som sto for dette, heter det i artikkelen.

Romsdal Anlegg, som har fått entreprisen med grunnarbeid og omlegging av infrastruktur på tomten, har etablert anleggsvei og midlertidig parkeringsplasser. De er også i gang med omlegging av eksisterende kabler og rør.

Nye Romsdal videregående skole, med et areal på til sammen 12.300 kvadratmeter, skal, ifølge Romsdals Budstikke, bli Norges største bygg i massivtre.

Det vil bli brukt limtre i bjelker og dragere, og veggene vil være av tre tvers gjennom, heter det i artikkelen.

– Dette blir et innovasjonsprosjekt som skal vise at det er mulig å sette opp så store bygg i tre, har leder i bygg- og vedlikeholdsavdelinga i Møre og Romsdal fylkeskommune, Per Olav Brækkan, tidligere uttalt til avisen.

Skolen er dimensjonert for 950 elever, og bygges i passivhusstandard, heter det i arkitekt HUS arkitekters beskrivelse av prosjektet.