Illustrasjon: Arkitekturverket
Illustrasjon: Arkitekturverket

Betonmast rehabiliterer og utvider Mossehallen

Betonmast Østfold har signert kontrakt med Moss kommune for rehabilitering og utvidelse av Mossehallen i Moss.

Anslått kontraktsverdi for oppdraget er på over 200 millioner kroner før merverdiavgift, skriver Betonmast i en pressemelding onsdag.

Mossehallen ble bygget i starten på 70-tallet, og inneholder svømmehall og idrettshall. Kontrakten med Betonmast Østfold gjelder rehabilitering av eksisterende svømmehall, samt tilbygg med blant annet nytt 25-meters konkurransebasseng og opplæringsbasseng. Samlet bygningsmasse er på omtrent 6.200 kvadratmeter.

Avtalen er utformet som en samspillsentreprise, med fase én frem til juni 2023 og forventet byggestart samme sommer, dersom Betonmast og Moss kommune kommer til en omforent budsjettramme.

Endelig kontraktsverdi for utførelsesfasen er ikke kjent, men vil avklares i første fase av prosjektet, skriver Betonmast. Kontrakten antas imidlertid å ha en verdi på over 200 millioner kroner, eksklusiv merverdiavgift. Asplan Viak er med Betonmast Østfold på prosjektet.

– Denne jobben pekte vi oss tidlig ut som en vi virkelig ønsket å få. Vi har solid erfaring med både idretts- og svømmehaller, så vel som samspillsmodeller, så denne jobben passer oss perfekt, sier daglig leder Lars Prangerød i Betonmast Østfold i pressemeldingen.

Prosjektleder Marcela V. Lie i Moss Kommune Eiendom sier hun ser frem til samarbeidet med Betonmast.

– Mossehallen er den viktigste innendørs idrettsarenaen i Moss. Anlegget har et stort behov for modernisering, og nå ser vi frem til å kunne oppgradere Mossehallen til glede for de mange tusen brukerne av arenaen, sier Lie i pressemeldingen.