Byrådsleder Raymond Johansen var invitert til å åpne Norsk Betongdag 2020, og på grunn av koronapandemien var han med digitalt. Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB

- Betong helt avgjørende for å bygge og utvikle en by

Oslo har en rekke store pågående og kommende prosjekter som skal gjennomføres. Byrådsleder Raymond Johansen sier betongbransjen spiller en viktig rolle i dette arbeidet.

Byrådslederen var invitert til å åpne Norsk Betongdag 2020, og på grunn av koronapandemien var han med digitalt onsdag morgen.

- I politikken er det ikke alt som er så håndfast som betong, og betong spiller en viktig rolle både for det vi skal bygge over og under bakken her i Oslo, påpeker Johansen.

Han understreker at betong er helt avgjørende for å bygge og utvikle en by, men at betong også en kilde til store klimagassutslipp.

- Heldigvis er dere i industrien på hugget. Aktørene i bransjen utvikler stadig bedre løsninger for å redusere utslippene, og våre klimamål er ambisiøse og konkrete. Her ligger også direkte utfordringer til dere i byggebransjen, sier Johansen.

- Vi er helt avhengige av dere, kreative fagfolk som kan være en del av løsningen, og ikke en del av problemet, uttalte byrådslederen i sin åpningstale.