Nils Arve Norendal (Nasta), Kjell Sæter (RG), Harald Thum (KTEG), Thomas Nikolaisen (RG), Martin Støkken (RG), Marius Pung (RG), Marius Haugen (RG), Lars Hæhre (RG)
Nils Arve Norendal (Nasta), Kjell Sæter (RG), Harald Thum (KTEG), Thomas Nikolaisen (RG), Martin Støkken (RG), Marius Pung (RG), Marius Haugen (RG), Lars Hæhre (RG)Foto: Nasta

Bestilte fire utgaver av el-nyhet fra Hitachi

RG Ekspert har bestilt fire stykk av den elektriske 13-tonns-graveren Hitachi ZE135US-7E. Handelen mellom Nasta og utleieselskapet fant sted på Hitachis Bauma-stand i forrige uke.

Storkundeansvarlig Nils Arve Norendal er godt fornøyd med at RG Ekspert AS har besluttet å investere i flere utslippsfrie maskiner fra Hitachi. Utleieselskapet har allerede elektriske gravemaskiner fra Nasta i 8 og 16 tonns klassen, og nå har altså utleieselskapet valgt å bestille fire stykk av ZX135US-7E. Det var kun en prototype av 13-tonns-graveren som ble vist ut under messen.

– Modellen har en batteripakke på 198kWt, men kan også kjøres direkte på kabel med 400V. Med mulighet for CCS hurtiglading under lunsjpausen kan maskinen kjøres hele dagen. Vi tolker bestillingen fra RG Ekspert som en bekreftelse på at Nasta ses på som en god samarbeidspartner i bransjens satsing mot det grønne skifte, sier Norendal i en pressemelding fra Nasta.

Daglig leder Kjell Sæter i RG Ekspert var også fornøyd med Hitachi-handelen.

– Rental Group jobber kontinuerlig for det grønne skiftet, og disse fire nye Hitachi 135 batteridrevne el-maskinene blir et etterlengtet bidrag til den voksende etterspørselen innen nullutslippsmaskiner. Vi er glade for dette tilskuddet i modellrangen og ser frem til et videre godt samarbeid med Nasta, sier Sæter.

Seniorrådgiver for klima- og kundeløsninger hos Nasta, Sjur Wethal Helljesen, sier Hitachis 13-tonns el-graver er en fremtidig bestselger i Norge og Europa. Han fremhver at Hitachis elektriske beltegravere er et resultat av et langt og godt samarbeid mellom den tyske Hitachi forhandleren Kiesel, Nasta og Hitachi Machinery Europe.

Helljesen er godt fornøyd med at Hitachi og Kiesel deler Nasta sitt fokus på utslippsfrie maskiner, og han oppsummerer Hitachis el-fokus under Bauma-messen på følgende måte:

– At Hitachi velger å stille ut hele seks utslippsfrie maskinmodeller på Bauma forteller hvor mye grønt fokus betyr i Europa, og at de virkelig er på rett spor. Tilbakemeldingene er meget positive, og vi ser at vårt fokus bidrar til å styrke «trua» på det grønne skifte blant kundene. Vi har hatt mange hyggelige og nysgjerrige norske og svenske kunder innom, så det er ingen tvil om at det er et stort søkelys på utslippsfrie løsninger om dagen, sier Helljesen.