Bak fra venstre: Amalie Fonneland, Elise Kvåle, Karoline Haga Pettersen, Sigrun Nilsen, Helene Thygesen Pettersen, Helena Hallberg, Anna Barouti, Foran fra venstre: Rebekka Smeland, Hilde Marie Horpestad, Silje Løvås. Foto: Kruse Smith Anlegg
Bak fra venstre: Amalie Fonneland, Elise Kvåle, Karoline Haga Pettersen, Sigrun Nilsen, Helene Thygesen Pettersen, Helena Hallberg, Anna Barouti, Foran fra venstre: Rebekka Smeland, Hilde Marie Horpestad, Silje Løvås. Foto: Kruse Smith Anlegg

«Jenter i Anlegg» på tur til Bauma

Tidligere i år etablerte Kruse Smith Anlegg forumet «Jenter i Anlegg», blant annet med mål om å rekruttere flere jenter inn i anleggsbransjen. Når Kruse Smith Anlegg sender sin delegasjon til Bauma er kvinneandelen 100 prosent, og består av elleve jenter som alle jobber i selskapet.

Anleggsleder Hilde Marie Horpestad er initiativtaker til satsingen og ser frem til å delta på Bauma.

– Turen til Bauma er kick-off for «Jenter i Anlegg», og med denne gjengen på tur blir det garantert både interessant og morsomt. Vi trenger flere kvinner inn i anleggsbransjen, og for oss i Kruse Smith Anlegg er dette en måte å markere en ny start, og ikke minst å oppfordre alle til å sette søkelys på gode tiltak som synliggjør mulighetene som kan bidra til at vi blir flere jenter i anleggsbransjen, sier Horpestad i en pressemelding.

Organisasjonssjef i Kruse Smith Anlegg, Rebekka Smeland, forteller at «Jenter i Anlegg» skal være en arena hvor alle kan utveksle erfaringer, bygge nettverk, og ikke minst bidra til å sette dagsorden på hvordan de som selskap og bransje skal jobbe for å rekruttere flere jenter.

– Vi representerer en stor bransje i nasjonal målestokk, og vi må jobbe aktivt med markedsføring og konkrete gode tiltak for å få med oss flere jenter. Det er fortsatt altfor mange som har oppfatninger om at anleggsbransjen passer best for gutter, men vi damene i Kruse Smith Anlegg vil benytte enhver anledning til å rope ut til alle jenter der ute at anleggsbransjen er et veldig bra sted å jobbe. Og flere vi blir, jo bedre blir det for alle. Og gutta som jobber hos oss er helt enige, presiserer Smeland i meldingen.

Foto: Kruse Smith Anlegg
Foto: Kruse Smith Anlegg

Administrerende direktør i HI Entreprenører, Anders Høiback, applauderer initiativet og forteller at alle selskapene i entreprenørkonsernet vil jobbe for å løfte andelen jenter i bransjen.

– Hæhre og Isachsen har akkurat de samme utfordringene, og initiativet til Kruse Smith Anlegg med «Jenter i Anlegg» er til inspirasjon for det videre arbeidet innenfor mangfold og likestilling på tvers i konsernet. Vi ser helt klart positive synergier med å samarbeide om dette. Jeg vil også trekke frem spesialistselskapet vårt innenfor geomatikk, Zenith Survey, som er på god vei med sitt målrettede arbeid med å øke andelen kvinnelige stikningsingeniører i sitt selskap. Til slutt vil jeg ønske damene i Kruse Smith Anlegg god tur til Bauma, det høres ut til å bli god stemning, sier Høiback.