Mona Gran Sukke hos Bergene Holm kunne for første gang vise frem den nye «Nord Raus». Fredrik Jacobsen fra Maxbo er en av produsentene som har satset på Bergene Holms produkter i sine Maxbo-hytter. Foto: Katrine Lunke

Bergene Holm fortsetter med gran-suksess

Trelastprodusenten Bergene Holm har de siste årene lansert stadig flere produkter i gran. Nå klarer de nesten ikke å produsere nok.

– Interessen for gran har vist seg å være formidabel, sier Mona Gran Sukke hos Bergene Holm i en pressemelding.

Først lanserte Bergene Holm det utvendige panelet «Nord» i gran. I januar kom tilsvarende som interiørpanel. Nå lanserer de flere produkter i samme serie.Salget av det utvendige panelet var så godt at Bergene Holm møtte utvide produksjonskapasiteten. Spenningen var derfor stor på interessen for «Nord» som interiørpanel.

– Mottakelsen har vært utrolig bra, og salgstallene øker hele tiden. Fortsetter denne utviklingen, vil dette interiørpanelet i løpet av få år bli like stort som Setergrå, som er vårt største produkt, sier Gran Sukke, som er prosjektleder for produktutvikling hos Bergene Holm.

Salget av de utvendige Nord-panelene fortsetter også suksessen, og allerede nå har de nådd budsjettene sine for 2019. Neste år regner de med å doble volumet på disse produktene i forhold til i år. Nå klarer de nesten ikke å produsere nok.

– Responsen på «Nord» generelt har vært utrolig god, både blant proffene og forbrukerne som har vært innom. Flere byggmestre har sagt at dette er produkter de skal bruke fremover, sier Gran Sukke.

I høst gjør nå Bergene Holm Nord-kolleksjonen komplett, med å lansere listverk til vindu, dør og gulv i de samme fargene. På Bygg Reis Deg viste de det frem for første gang.

En av Bergene Holms store kunder er Maxbo, som de har samarbeidet med i mange år. De bruker kun produkter fra trelastprodusenten i sine nye Maxbo-hytter, både de innvendige og utvendige panelene.

– Vi opplever at Bergene Holm har truffet veldig godt med produktene sine. De har et utseende som kundene våre liker veldig godt, de har en god miljøprofil og en fornuftig pris, sier Fredrik Jacobsen, kategori gruppesjef og ansvarlig for trelast og byggesystemer hos Maxbo.