Bakke Leiligheter AS kjøpte i 2021 en større utviklingstomt i Gilhusbukta.

Bakke Leiligheter AS kjøpte i 2021 en større utviklingstomt i Gilhusbukta.

Bakke og SPG inngår samarbeid om utvikling av Fjordbyen

Bakke Leiligheter AS inngikk i 2021 avtale om kjøp av en større utviklingstomt i Gilhusbukta. Nå har boligutvikleren fått med seg Scandinavian Property Group (SPG) på laget.

Tomten i Gilhusbukta er en del av Fjordbyen på Lierstranda. Fjordbyen er et av Norges største utviklingsprosjekter, hvor det planlegges et by- og boligområde med rundt 16.000 nye innbyggere og 16.000 arbeidsplasser.

– Bakke har tidligere samarbeidet med SPG i flere større utviklingsprosjekter og vi er glade for å kunne videreføre dette samarbeidet i Gilhusbukta. Når vi nå skal utvikle en attraktiv boligdestinasjon, med et levende nabolag og leiligheter med god bokvalitet, er det gledelig å få med en solid og kompetent partner i Bakke Bolig Fjordbyen AS, sier akkvisisjonssjef Thomas Wisbech i Bakke Leiligheter i en pressemelding.

Eiendommen i Gilhusbukta er en del av en større områderegulering. På tomten er det planlagt ca. 500 til 600 boliger og cirka 5.000 kvadratmeter næring.

– SPG er svært fornøyde med å ha inngått dette strategiske samarbeidet med Bakke om utviklingen av Fjordbyen. Vi har stor tro på regionen, og arbeider med flere store utviklingsprosjekter i nabokommunen Drammen. Vi har sammen med Bakkegruppen ferdigstilt ca. 550 boliger de siste 18 månedene, og ser frem til et videre godt samarbeid», sier Knut Holte, managing partner i SPG, i meldingen.