Jim Lynch, visepresident og daglig leder for Autodesk Construction Solutions. Foto: Autodesk

Autodesk utvider anbudstjenesten BuildingConnected for det nordiske markedet

BuildingConnected skal la nordiske entreprenører innhente og regne på anbud ved hjelp av et digitalt verktøy som også skal sikre at riktig team er på plass for jobben.

Det skriver Autodesk i en melding til Byggeindustrien tirsdag, parallelt med at programvareutvikleren arrangerer et digitalt seminar om løsningen.

BuildingConnected gjøres tilgjengelig for entreprenører og underleverandører i Norge, Sverige, Danmark og Finland denne uken, heter det i meldingen.

Eiere, entreprenører og leverandører kan bruke BuildingConnected for å finne partnere og identifisere riktig underleverandør for ulike jobber, samt sammenligne innkommende anbud. Tjenesten ble først lansert i Nord-Amerika, før land som Storbritannia, Irland, Australia og New Zealand ble inkludert høsten 2020. Nå har turen også kommet til aktører i de nordiske markedene, skriver Autodesk.

– Det er mer enn en million fagfolk innen BuildingConnected i Nord-Amerika alene, med over 2.000 entreprenører og eiere som aktivt byr på prosjekter som samlet har en verdi på 56 milliarder dollar hver måned, sier Jim Lynch, visepresident og daglig leder for Autodesk Construction Solutions.

– BuildingConnected erstatter en gammeldags tilnærming som er avhengig av kontaktlister og regneark, og sikrer at de rette teamene er på plass for alle slags byggeprosjekter, enten det er et kommersielt bygg, datasenter, medisinsk anlegg eller infrastrukturprosjekt. Etter hvert som BuildingConnected utvides ytterligere internasjonalt, vil vi styrke byggefirmaer over hele verden med de ressursene de trenger for å øke produktiviteten og redusere prosjektrisikoen, fortsetter Lynch.

Ifølge pressemeldingen vil en løsning som samler alle leddene i anbudsprosessen under ett tak, minske risikoen for at det gjøres feil i en viktig prosess.

– Å holde tap av data til et minimum i planleggingen er ett av de mest kritiske aspektene ved å redusere denne risikoen. Ved å legge hele anbudsprosessen under ett tak, kan man nå holde både kommunikasjon og data flytende, oversiktlig og konsistent på tvers av interessentene. BuildingConnected vil ha stor innvirkning for byggefirmaer i Norden, på begge sider av anbudsprosessen, sier områdeansvarlig for Norden i Autodesk, Nicholas Klokholm, i pressemeldingen.