Filipstad vil i årene som kommer transformeres fra et mer eller mindre mennesketomt industriområde, til en levende, ny bydel med yrende folkeliv. Foto: Oslo Drone og Foto
Filipstad vil i årene som kommer transformeres fra et mer eller mindre mennesketomt industriområde, til en levende, ny bydel med yrende folkeliv. Foto: Oslo Drone og Foto

Asplan Viak og A-lab skal utforme første Filipstad-kvartal

Hav Eiendom fått med seg Asplan Viak og A-lab på laget som skal utforme første del av Filipstad-utbyggingen i Oslo.

– Vi har nå fått med oss topp kompetanse, og skal følge opp politikernes ønske om å komme videre med prosessen på Filipstad. For Fjordbyen og Filipstad betyr dette at det viktige grunnlaget som legges nå, er i de beste hender, sier plansjef for Filipstad i Hav Eiendom, Jorleif Jørgenvåg i en pressemelding.

Asplan Viak og arkitektselskapet A-lab er engasjert som rådgivere for første del av plan- og utviklingsprosessen på Filipstad. Det er snakk om Hans Jægers kvartal, som er området nærmest Aker brygge.

Gjennom en bred prosess har Hav Eiendom snakket med en rekke av de fremste selskapene i Oslo-området, og etter flere runder, landet to samarbeidspartnere, skriver Hav Eiendom i en pressemelding.

De skal i årene som kommer utvikle Filipstad til en ny og levende bydel i Fjordbyen. Den nye bydelen vil sikre Oslo nærmere 3000 nye boliger, attraktive næringslokaler og et rikt publikumstilbud. Utviklingstiden er på mellom 10 og 20 år.Hav Eiendom forteller at de jobber med å sende inn et planinitiativ i løpet av 2024.

– Utvikling av Filipstad er et oppdrag som treffer et av Asplan Viaks virkelige kjerneområder, og som vi har rigget oss for lenge. Vi har derfor tilbudt våre beste planleggere og vi takker Hav Eiendom for tilliten de har gitt oss, sier Jo Ulltveit-Moe kontraktsansvarlig/leder PlanOslo i Asplan Viak i samme melding.

– Vi er stolte over å bli valgt, og ydmyke overfor den viktige oppgaven vi får være med på i samarbeid med så mange flinke folk, sier Geir Haaversen, daglig leder og head of urbanisme i A-lab.