Rehabiliterer Grefsen vgs

Undervisningsbygg har siden juli 2011 arbeidet med å rehabilitere Grefsen videregående skole innvendig, som ved skolestart 2013 gjenoppstår som ungdomskole.

I tillegg til rehabiliteringen vil det også oppføres et mindre tilbygg i tilknytting til hovedhuset, som bygges etter passivhusstandard. Varmepumpeanlegg og energibrønner på egen tomt skal forsyne skoleanlegget med varmt vann og til oppvarming. Også tekniske anlegg vil bli oppgradert, og et nytt ventilasjonssystem skal sikre et bedre inneklima.

Undervisningsbygg har samarbeidet tett og hatt en god dialog med Byantikvaren, og forskningsorganisasjonen Sintef for å se til at det verneverdige bygget blir rehabilitert på en god måte. Også uteområdene skal bearbeides slik at de kan brukes aktivt både i undervisningen og i elevenes pauser.

- Skolen vil også spare mye på strøm og energi gjennom bedre løsninger som energibrønnene. Vi har også isolert loft og skiftet en god del vinduer i samsvar med Byantikvaren, forteller Yngve Eliassen, prosjektleder i Undervisningsbygg.