Halvveis på St. Olavs

Byggefase to på St. Olavs Hospital i Trondheim er nå halvveis. Nå begynner den krevende innspurten for sykehusprosjektet. 

– Med halvgått løp passerer vi en viktig milepæl. Den viser betydningen av framdrift, og at det er mye å glede seg over, sier Helsebyggs informasjonssjef, Arve-Olav Solumsmo i en pressemelding.

– I et svært og komplisert prosjekt som dette blir vi veldig opptatt av alt som gjenstår å løse. Samtidig glemmer vi at vi er halvveis i en imponerende utbygging som befinner seg ”på plan”, både tidsmessig og økonomisk. Dessuten har vi så langt bygd uten skandaler og livstruende arbeidsulykker, påpeker Solumsmo.

– Vi kan heller ikke ha sluttåret 2014 for øye hele tida. Vi trenger merkestolper, og halvveis er et begripelig delmål som markerer at innspurten snart kan begynne.

Det virkelig utfordrende er at dette skjer mens alle baller er i lufta samtidig, og oppgaven kan kjennes uoverkommelig. På engelsk kalles slikt ”point of maximum complexity” og kan føre til mismot, konflikter og indre splittelse.

Dette må vi være foreberedt på og møte positivt. Jo flere ”umulige” situasjoner vi greier å håndtere, jo bedre blir sluttresultatet, sier Solumsmo.

23. november var det lagt ned om lag 775 000 operatørtimer i byggefase 2.